ALTUNİZADE VE BARBAROS MAHALLESİ SAKİNLERİ MAHALLE BULUŞMALARINDA BİR ARAYA GELDİ

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Mahalle Buluşmaları kapsamında Altunizade ve Barbaros Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

Mahalle Buluşmaları kapsamında hem mahalle özelinde hem de Üsküdar genelinde yapılan çalışmalar bizzat Başkan Hilmi Türkmen tarafından vatandaşlar ile paylaşıldı.

Üsküdar'ın bütün mahallelerinde yapılan bu toplantıların dolu dolu olduğunu ve tüm vatandaşların katıldığını dile getiren Başkan Hilmi Türkmen,

“Bize göre Üsküdar İstanbul’un en güzel ilçesi. Mademki bu şehirde yaşıyoruz, bu şehre karşı yerine getirmemiz gereken görevlerimiz var. Üsküdar Merkez’de 4 yıldır devam eden Üsküdar Meydan Projesi’ni bu yılın sonunda toparlayacağız inşallah. Projenin sonunda Üsküdar Meydanı 5 kat büyümüş olacak. Marmaray, Sancaktepe-Üsküdar Metro hattı, Avrasya Tüneli, deniz ve kara yolu ile Üsküdar Meydanı'na ulaşımı kolaylaştıran bir projedir. Projede bisiklet yolu, yaya yolu, selfie balkonları, oturma alanları şeklinde sahil boyu Harem'den Beylerbeyi'ne kesintisiz şekilde devam edecek. Belediye binamızın da önünde birtakım meydan çalışmaları yapıyoruz. Şimdi tüm devlet dairelerimizi de bir araya topladık. Kaymakamlık binamız belediyemizin karşı caddesinde. Nikâh Sarayı hemen belediyemizin içerisinde yer alıyor vergi dairemizi belediyemizin yanında hizmete açtık. Yeni belediye binamızda Türkiye’de şu anda ilk ve tek olan Leed Gold Sertifikasına sahip bir bina oldu,“ diye konuştu.

Her fırsatta Üsküdar’ın sporda, sağlıkta ve eğitimde öncü olan ilçe olduğunu ifade eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen,

“Üsküdar Belediye Başkanı olarak spora yönelik yaptığımız projeler neticesinde 2017 yılında “Spora En Çok Destek Veren Belediye Başkanı” ödülü aldım. Şu an 7 tane olan Spor Merkezi’mizin sayısını 10'a çıkaracağız. Yakında açacağımız Bulgurlu Engelsiz Yaşam Merkezi'nde sadece engelli vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz. Spor ve sağlık bizim önemsediğimiz başlıca konulardandır.  Bu spor merkezlerimizde 15 bin abonemiz fitness, yüzme, hentbol, basketbol, voleybol, pilates gibi birçok branşta spor yapma fırsatı buluyor.  Zeynep Kamil Mahallesi'nde açtığımız Diyabet ve Obezite Merkezimizde doktor ve hemşire kontrolünde spor yaparak sağlığınıza kavuşuyorsunuz. Üst katını da Ruh ve Sinir Hastalıkları Merkezi olarak hizmete açtık. Artık Erenköy'e kadar gitmenize gerek kalmadı.  Libadiye'de Fizik Tedavi Merkezi ve üst katına da açılacak polikliniklerle Üsküdar Belediyesi ve Sağlık Bakanlığı iş birliğinde hastanemizi açıyoruz. Bu hastane Sağlık Bakanlığı'nın diğer ilçelerde yaymaya çalışacağı örnek proje haline geldi. Bizim için önemli olan bir diğer konuda eğitim. Biz Üsküdar Belediyesi olarak İstanbul'da olmayan bir bilim merkezi açıyoruz. Özel bir mimariye sahip olan Bilim İstanbul Merkezi Türkiye'de 5 ilden sonra ilk kez bir ilçe olarak Üsküdar'da açılıyor. Hedefimiz 1 yılda 500 bin ziyaretçi. İstanbul'da ilk olan bu merkezi açma sebeplerimizden en büyük sebebi de üstün zekâlı çocuklarımızın çalışacağı bir mekânları olması,” dedi.