AĞAÇLARI KORUMAK İÇİN KELEPÇE SİSTEMİ UYGULANDI

Ferah Mahallesi’nde bulunan Gazi Mustafa Altıntaş İlkokulu’nun bahçe duvarının yıkılma tehlikesi taşıması sonucu Üsküdar Belediyesi tarafından okulun duvarını yenileme çalışmaları başlatıldı.

Duvarın onarım çalışmaları esnasında duvara yakın olan ağaçların devrilme ihtimaline karşı ağaçları korumak için kelepçe yöntemi ile ağaçlar birbirine bağlandı. Bu yöntem ile ağaçlar devrilmeye karşı birbirine ve arka kısımda devrilme riski bulunmayan ağaçlara ahşap kelepçe sistemi ile bağlandı. Böylece ağaçların devrilme ihtimali ortadan kalktı. Ayrıca betonarme perde yapımı esnasında temel kazısının fazla olacağından ağaçların devrilme riskini azaltmak için duvarlar kısım kısım yıkılarak Üsküdar ile özdeşleşen kesme taş duvar yapılacak.

Üsküdar Belediyesi, yapılan bu çalışmalarla ağaçları korumayı, doğaya zarar vermeden onarım çalışmalarını yürütmeyi hedefliyor.