4. ÜSKÜDAR SAHAF FESTİVALİ KAPILARINI AÇTI

Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Üsküdar Sahaf Festivali kapılarını açtı.

Üsküdar Meydanı Marmaray yanında açılışı gerçekleştirilen 4. Üsküdar Sahaf Festivali ‘’Üsküdar’da kitap kokusu Boğaz kokusuna karışıyor!’’ sloganıyla kitapseverleri ağırlayacak.

Festivalin açılışına; Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, AK Parti Isparta Milletvekili Sait Yüce, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük, Yazar Beşir Ayvazoğlu, Prof. Dr. Hüsrev Subaşı ve çok sayıda Üsküdarlı katıldı.

‘’Zamanın ruhunu içinde gizleyen değerli kitaplar Üsküdar’da buluştu’’

Açılışta konuşan Başkan Hilmi Türkmen, ‘’İnsanoğlu yazıyı bulduğundan buyana yazmayı hiç bırakmadı. Nesiller, ülkeler, coğrafyalar değişti ama asla yazmaktan vazgeçmedik. Dünyayı anlamanın yolu yazmaktan geçer. Çünkü anladıklarımızı gelecek nesillere aktarmanın yegâne yolu yazmaktır. Yazıyı muhafaza eden ve nesilden nesile aktaran sahafların görevi son derece önemlidir. Bizler ilk emri; Oku! olan bir inancın mensuplarıyız. Okudukça daha hızlı kalkınacağız. Başarıların sırrı kitaplarda gizlidir. Bugün zamanın ruhunu içinde gizleyen o değerli kitapları Üsküdar’da bir araya getirdik. İstanbul’un dört bir yanından gelen kıymetli sahaf dostlarımız sayesinde bir kez daha Üsküdar’da kitap kokusu deniz kokusuna kavuşmuş oluyor. Artık gelenek haline gelen Sahaf Festivali’ne ev sahipliği yapmak bizim için ayrı bir zenginlik ve gurur kaynağıdır. Üsküdar’ı kitaplarla daha da güzelleştiren tüm sahaf dostlarımıza teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

5-15 Ekim tarihleri arasında 15 gün boyunca; İstanbul’un her tarafından gelen 73 Sahaf ve Osmanlı döneminde basılmış gazete, tarihi belge değerindeki kitap, dergi, afiş, harita, poster ve ferman gibi önemli eserler araştırmacısı ve meraklısı ile buluşacak.