29 EKİM'DE ÜSKÜDAR'DA TEK SES: İYİ Kİ CUMHURİYET VAR!

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 94. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Üsküdar'da da büyük bir coşku ve sevinçle kutlandı. 28-29 Ekim 2017 tarihlerinde gerçekleşen kutlamalara Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 15. Füze Üs Komutanı Tuğgeneral Hasan Basri Meşe, Ak Parti İlçe Başkanı Halit Hızır, şanlı gazilerimiz ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Üsküdar'da bir Cumhuriyet Bayramı geleneği haline gelen ve 28 Ekim Cumartesi günü vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen Cumhuriyet Yürüyüşü, Üsküdar vapur iskelesinde başladı. Kortej Şemsipaşa Tören Alanına geldi. Burada Şemsipaşa Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın ardından ilk günün etkinlikleri tamamlandı.

29 Ekim Pazar günü sabahı Üsküdar Kaymakamlığı önünde gerçekleşen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve 15. Füze Üs Komutanı Tuğgeneral Hasan Basri Meşe, bando ekibinin coşkulu performansı eşliğinde gazilerimizin ve başta genç öğrenciler olmak üzere Üsküdarlı vatandaşların bayramını tebrik etti. Daha sonra Şemsipaşa Tören Alanına geçen tören ekibine Ak Parti İlçe Başkanı Halit Hızır, Cumhuriyet Başsavcıvekili Halil Adıgüzel ve çok sayıda öğrenci eşlik etti. Burada saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Şanlı Bayrağımızın göndere çekilmesine müteakiben Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Üsküdar'da Cumhuriyet Bayramı temalı yarışmada seçilen ve dereceye giren öğrenciler, kutlama töreninde şiir ve kompozisyonlarını okudu. Üsküdar'da iki gün süren 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, ödül töreni ve halk oyunları gösterilerinin ardından bando eşliğinde gerçekleşen resmi geçit töreniyle son buldu.