2. ETNOSPOR KÜLTÜR FESTİVALİ BAŞLADI

Bu yıl 2. kez düzenlenen Etnospor Kültür Festivali Yenikapı Miting alanında mehteran takımı konser ve açılış konuşmaları ile başladı.

2. Etnospor Kültür Festivali açılışına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Spor İstanbul Başkanı İsmail Özbayraktar katıldı. 

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, " Biz batıdan aldığımız kültürel renklerle boyanmamalıyız. 5 yılı aşkın bir süre önce Okmeydanı'nda ecdanın Okçular Tekkesi kullandığı Fatih Sultan Mehmet'in okçuluk için 2. Beyazid tarafından kurulmuş olan tekkede hem geleneksel okçuluk hemde olimpik olarak okçuluk alanında çalışmalara başladık. Hamdolsun Okçular Vakfı olarak geldiğimiz noktada çalışmalarımızı uluslararası alana taşıdık ve bu güzel organizasyonları yapmaya başladık" dedi.

11-14 Mayıs tarihleri arasında Yenikapı Miting alanında İstanbulluları ağırlayacak olan Etnospor Kültür Festivali'nde Üsküdar Belediyesi tarafından kurulan standa müzik dinletileri ve birbirinden farklı etkinlikler gençlere sunulacak.