15 TEMMUZ ŞEHİTLER ANITI AÇILIŞINA ÜSKÜDAR’DAN YOĞUN KATILIM

15 Temmuz’un birinci yıl dönümü sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde açılışı yapılan ‘’Şehitler Anıtı’’ na Üsküdar’dan yoğun katılım sağlandı.

Çok sayıda vatandaş açılış öncesi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne yürümek için Çengelköy, Altunizade ve Kısıklı olmak üzere Üsküdar’ın üç ayrı noktasında bir araya geldi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yürüyüşe katılmak için Çengelköy’de vatandaşlarla buluştu.

‘’Tarihin en büyük ihanetidir bu kalkışma’’

Yürüyüş öncesi Çengelköy’de vatandaşlara hitap eden Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ‘’15 Temmuz’un birinci yıl dönümünde bir aradayız. Tarihin en büyük ihanetidir bu kalkışma. Çünkü o gün bu milletin imkânlarıyla bir yerlere gelmiş hainler silahlarını bu millete çevirdi. Allah bir daha o hainlere ve bu cennet vatanımızı parçalamak isteyen kalleşlere fırsat vermesin. 15 Temmuz demek bu milletin dirilişi demek. Vatanımıza göz diken kim varsa anladı ki bu millet hainlere asla ama asla fırsat vermeyecektir. Bu yaşananlardan ders alıp daha güçlü bir şekilde önümüze  bakmalıyız. Tabi bunların yanında bu vatan için gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerimizi unutmayacağız. Bizim inancımıza göre şehitler ölmez, onlar en güzel mertebedeler. Aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bugün buradan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne hep beraber yürüyeceğiz ve Cumhurbaşkanımızın katılımıyla Şehitler Anıtı’nın açılışını gerçekleştireceğiz. Buraya geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum’’ dedi.

Konuşmanın ardından Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla Çengelköy’den köprüye yürüyüş başladı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde gerçekleştirilen açılış sonrası Kısıklı’ya dönen vatandaşlar Kısıklı Milli İrade Meydanı’nda sabaha kadar demokrasi nöbeti tuttu. Demokrasi nöbeti, 16 Temmuz saat 24.00'e kadar devam edecektir.