15 TEMMUZ MAĞDURLARINA REHABİLİTASYON DESTEĞİ

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası Üsküdar Belediyesi tarafından toplumsal travmayı azaltmak amacıyla Çengelköy’de kurulan ‘’15 Temmuz Psikolojik Destek ve Yaşam Merkezi’’ hayata geçirildiği  günden bu yana faaliyet göstermeye devam ediyor.

15 Temmuz sonrası ruhsal yaralanmalara, etkilenmelere karşı destek olabilmek amacı ile Üsküdar Belediyesi, çeşitli üniversite ve sivil toplum örgütlerinin de desteği ile 15 Temmuz gecesi savunmaların en yoğun yaşadığı yerlerden biri olan Çengelköy merkezli başlattığı psikososyal destek hizmeti ile şehit ailelerine, gaziler ve gazi yakınlarına, saldırılardan etkilenenlere ve tüm 15 Temmuz mağdurlarına hizmet veriyor.

Bu çalışma kapsamında, saha çalışmaları yürütülmekte, şehit ve gazi aileleri düzenli olarak ziyaret edilmekte ve gerekli görülen durumlarda psikiyatrik ve psikolojik destek sunulmaktadır. Hafta içi ve hafta sonu her gün açık olan merkez, şehit ve gazi çocuklarına yönelik etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

20 gönüllü psikoloğun hizmet verdiği merkezde bireysel psikolojik danışmanlığın yanı sıra şehit ve gazi çocuklarına yönelik sosyal aktiviteler düzenleniyor.

 

‘’15 Temmuz gibi bir ihanet tarihte ilk’’

 

Yapılan bu çalışma ile 15 Temmuz kalkışmasında mağdur olan insanlara destek olmayı hedeflediklerini vurgulayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ‘’Ülkemiz tarihin çeşitli sayfalarında saldırılara ve ihanetlere sahne oldu. Ancak 15 Temmuz gibi bir ihanet tarihte bir ilk.  Çünkü o gün bu milletin imkânlarıyla bir yerlere gelmiş hainler, silahlarını bu masum millete çevirdi. Allah bu hainlere bir daha fırsat vermesin. Bizlere düşen bu hainlere bir daha fırsat geçmemesi için elimizden geleni yapmak ve o gün mağdur olan vatandaşlarımıza destek olmak. Bu merkezimizi bu amaçla kurduk. Çengelköy, o gece çatışmaların en yoğun yaşandığı yerlerden biri. Biz de istedik ki bu merkezimiz Çengelköy’de olsun. 15 Temmuz’un yıl dönümü yaklaşırken, o günü unutturmamak için ne gerekiyorsa yapacağız’’ dedi.