10. FETİH VE GENÇLİK BULUŞMASI ÜSKÜDAR'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üsküdar Belediyesi'nin ev sahipliği ile Genç-Kon ve Mostar Gençlik tarafından gerçekleştirilen "Fetih ve Gençlik Buluşması"nın 10'uncusu Üsküdar'da düzenlendi.

Üsküdar Belediyesi Vakıfbank Spor Sarayı'nda düzenlenen "10. Fetih ve Gençlik Buluşması"na Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in yanı sıra konuşmacı olarak; Serdar Tuncer, Servet Tekin, D. Ali Erzincanlı, İsmail Hakkı, Hasan N. Sütçü, Hakkı Mercan ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençler katıldı. 

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte yılın televizyon programı seçilen Semerkant TV/Beş Vakit Bir Şehir Programına ödülü Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen takdim etti.

"Gençlik demek fetih demek"
Gençlik ve fetih kelimelerinin birbirine çok yakışan kavramlar olduğunu vurgulayan Başkan Hilmi Türkmen, "Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyorum. Sizleri Üsküdar'da ağırlamaktan çok mutluyuz. Fetih ve gençlik kelimeleri birbirine çok yakışan kavramlar. Çünkü; Gençlik demek fetih demek. Kalpleri, gönülleri fethetmek demek. En güzel fetih gençlikte yapılandır. Siz gençler, hayatınızın en heyecanlı döneminde fethin başkenti İstanbul'da bu anlamlı buluşmada bir araya geldiniz. Bundan istifade edip bu buluşmayı fırsata çevirmelisiniz. Gençlikte ne alırsanız hayatınız boyunca bu aldıklarınız yol arkadaşınız olacaktır." ifadelerini kullandı.

Etkinlik kapsamında Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen gençler 7 Mayıs Pazar günü Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde sabah namazı için bir araya gelecek ardından düzenlenecek boğaz turu ile İstanbul'un çeşitli güzellikleriyle buluşacaklar.