10 BİNDEN FAZLA İHTİYAÇ SAHİBİ AİLEYE 50 TON KURBAN ETİ DAĞITTIK

Üsküdar Belediyesi olarak gelenekselleşen ihtiyaç sahibi binlerce aileye kurban eti dağıtımı ile Kurban Bayramı’nda 10 binden fazla ailenin yüzünü güldürdük.

Bu yıl geleneği daha da yukarıya taşıyarak 2500 adet kurbanlık kesiminden 50 tonu bulan kurban etini Üsküdar’da bulunan 10 binden fazla ihtiyaç sahibi aileye dağıttık.

Kesilen kurbanlıklar Selimiye aşevimizde parçalara ayrılarak tek tek paketlendi. Ardından kurban etleri çok sayıda mobil araçla Üsküdar’daki ihtiyaç sahibi ailelere kapı kapı dolaşılarak teslim edildi.

Dağıtımı bizzat yerinde takip eden başkanımız Hilmi Türkmen aşevinde yaptığı konuşmada, “Bayram paylaşmak, kucaklaşmak, sevgi ve saygıyı, hoşgörüyü zirveye çıkarmaktır. Kurban aynı zamanda bir ibadet ve Allah’a yaklaşma vesilesi. Her sene olduğu gibi bu sene de kurban kesmeye gücü yetmeyen ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı unutmamaya gayret gösterdik. Bu yıl 2500 adet küçükbaş hayvan aldık. Bunların her biri yaklaşık 25 kilo et veriyor. 50 ton eti Üsküdar’da kurban kesemeyen ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize dağıtıyoruz. Bugünden başlayarak bayram sonuna kadar Üsküdar’da 10 bin haneye bu etleri parçalanmış, hazır ve taze bir şekilde ileteceğiz. Soğuk hava deposu olan araçlarımızla et dağıtımını yapıyoruz. Havaların çok sıcak olması sebebiyle kurban etlerinin soğuk zincirle hızlı bir şekilde teslim edilmesi gerekiyor. Bu yardımda hayırsever vatandaşlarımızın da destekleri çoktur. Bu hayvanları hayırsever vatandaşlarımızın destekleri ve belediyenin imkânlarıyla aldık. Ben kurbanlarını bağışlayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah kabul etsin, hemşehrilerimize daha nice sağlıklı, huzurlu bayramlar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Haberin videosu için tıklayınız.