YOZGATLILAR BAŞKAN TÜRKMEN’İ BAĞIRLARINA BASTI

Büyük katılımla gerçekleşen Yeniyer Kasabası 1. Hapisboğazı Hitit Festivali’nde Yozgatlıların, Sorgunluların, Yeniyerlilerin Adalet Eski Bakanı Bekir Bozdağ’a ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e gösterdikleri ilgi görülmeye değerdi.

BOZDAĞ VE BAŞKAN TÜRKMEN’E BÜYÜK İLGİ
Yozgat'ın Sorgun İlçesi İlçesi Yeniyer Kasabası 1. Hapisboğazı Hitit Festivali’ne binlerce kişi akın etti. Ahmetfakılı Derneği ile Yeniyer Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği festivalde Adalet Eski Bakanı Bekir Bozdağ ile Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yoğun ilgi gördü.

Etkinliğe Bekir Bozdağ ve Başkan Hilmi Türkmen’in yanı sıra Maliye eski Bakanı Lütfullah Kayalar, Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, Vali Yardımcısı Yavuz Güner, Yozgat Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Selçuk Yıldırım, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İl Genel Meclisi üyeleri, belde belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

BAŞKAN TÜRKMEN’DEN YOZGATLILAR’I SELAMLAMA KONUŞMASI
Festivalde yaptığı güzel konuşmayla sözleri sürekli alkışlarla kesilen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Sevgili hemşerilerim hepinizi saygıyla selamlıyorum. Ne güzel bir gün, ne güzel bir bayram günü, hepinizin bayramını tebrik ediyorum. Cenabı Allah cümlemize daha nice bayramlarda, sağlık, sıhhat içerisinde, huzur, afiyet içerisinde bir arada bulunmak, kardeşçe, dostça, arkadaşça buluşmayı hepimize nasip etsin. Değerli dostlar, bugün buraya sizleri selamlamak, sizlerle buluşmak üzere gelmiş bulunuyorum. Buradan; Bozok Yaylası’ndan Ahmetfakılı’yı, Araplı’yı, Karakız’ı selamlıyorum. Hoşumlu’yu, Çötelli’yi, Dikiözü Vadisi’ni selamlıyorum. Buradan Faraşlı’yı selamlıyorum. Buradan, yiğit insanların yaylası Yozgat’ımızı Anadolu’muzun ovası, siz değerli dostlarım Yerköy’ü selamlıyorum. Yeniyer’i selamlıyorum. Hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz sevgili kardeşlerim. Değerli Kardeşlerim, Sorgun bir güzel şehir. Biraz önce sayın başkanımızla yüz yüze tanışma fırsatı bulduk. Bu güzel şehrimiz, bir termal şehri, bir antik kent şehri. Sayın başkanımız maşallah Sorgun’u adeta yeniden inşa etmiş. Sorgun’u selamlıyorum. Sayın başkanımızı selamlıyorum" dedi.

KOMŞULARIM HEMŞERİLERİM OLMADAN DURAMAM
Ramazan Bayramı Arifesi ve bayram sabahı Üsküdar’ın sokaklarının ıssız ve bomboş olduğuna vurgu yapan Başkan Hilmi Türkmen, “Komşularımız yok. Apartmanların ışıkları yanmıyor. Dedim ki hemşerilerim nerede acaba? Nerede dostlarım, nerede komşularım. Ben komşularım olmadan, hemşerilerimiz olmadan duramam dedim. Hemşerilerimi bulmam lazım. Komşularımı bulmam lazım. Kalktım,çıktım yola. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan uçağa atladım ve Trabzon Havalimanı’nda indim, baktım hemşerilerim yine yok. Dedim ki hemşerilerimi bulmam lazım. Oradan geçtik Giresun Çamoluk Bal Festiveli’ne. Baktım hemşerilerimin bir kısmı orada. Orada selamlaştık. Ama yetmedi. Aradığımızı bulamadık. Oradan geçtik Ordu Perşembe Yaylası’na. Baktım komşularımın bir kısmı yine orada. Orda da selamlaştık. Ama yine aradığımızı bulamadı gözlerimiz. Dedim ki hemşerilerimi, komşularımı, dostlarımı bulmam lazım. Ver elini Sorgun. Ver elini Yeniyer dedik. Hemşerilerimle buluştuk. Komşularımla kucaklaştık.  Bayram bizim için şimdi bayram oldu. Bayramınızı kutluyorum sevgili kardeşlerim. Gelirken boş gelmedik, dolu geldik. Sizlere Azîz Mahmûd Hüdâyî şehri Üsküdar’dan, Şeyh Devati’nin şehri Üsküdar’dan, Çamlıca’dan, Beylerbeyi’nden, Kız Kulesi’nden, Üsküdar’ın Meydanı’ndan selam getirdik sevgili hemşehrilerim” diye konuştu.

ADALET BAKANIMIZLA GURUR DUYABİLİRSİNİZ
Yozgat’ın her zaman tarih sahnesinde özel isimlerle, memlekete ve millete kendini adamış yiğit evlatlarıyla anılan bir şehir olduğuna dikkat çeken Başkan Türkmen, “Yozgat, Yozgat’ın kahramanı Kınalı Hasan’ın memleketedir. Agah Efendinin memleketidir. Çapanoğlu Camii Banisi Mustafa Beyin, Ahmet Efendinin memleketidir. Ama Yozgat, sevgili kardeşlerim Sayın Bakanımız Bekir Bozdağ’ın memleketidir. Cemil Çiçek’in memleketidir. Tebrik ediyorum sizleri Yozgat. Siyasete girdiği günden bu yana her zaman temiz kalan ve bu memleketin siyasi sahnesinde, hizmet sahnesinde her zaman izi olan, sözü olan, özü olan Adalet Bakanımızla gurur duyabilirsiniz, sevgili kardeşlerim” dedi.  

MUTLAKA BENDE GELMELİYİM
Başkan Türkmen, çalışma arkadaşlarının samimiyetinin Üsküdar’a ayrı bir güzellik, ayrı bir renk ve ayrı bir huzur kattığına değinerek, “Üsküdar’a birlikte hizmet ediyoruz. Üsküdar’da birlikte yol yürüyoruz. Onlara dedim ki sizler ne güzel insanlarsınız. Mutlaka sizin geldiğiniz yer memleketiniz özel bir yer olmalı. Mutlaka bende gelmeliyim. Merak ediyorum oraları demiştim. Allah’a şükürler olsun, hem de çok özel bir günde, bir bayram gününde çok sevdiğimiz ve çok saygı duyduğumuz Sayın Bakanımızla birlikte burada olmak bizim için ayrı bir mutluluk oldu. Sizleri muhabbetle, hürmetle selamlıyorum. Başak tarlasında boy gösteren, pancar tarlasında çapa yapan hanım kardeşlerimi, analarımı, bacılarımı selamlıyorum. Yiğit genç delikanlıları selamlıyorum. Sizin ve bütün milletimizin, bütün dostlarımızın ve bütün İslam Alemi’nin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Daha nice bayramlarda, daha nice güzel, nice huzurlu, nice mutlu günlerde, ağız tadında, çocuklarınızla, eşinizle, sevenlerinizle bayram gibi bir bayram geçirmenizi Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.  Sizleri Üsküdar’da, bir kültür şehri, bir tarih şehri, bir huzur iklimi Üsküdar’da görmek istediğimi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Hepiniz saygıyla selamlıyorum. Allah’a emanet olun” dedi.

BİRBİRİMİZİ SEVERSEK DAHA İYİ OLURUZ
Adalet Eski Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgatlıları bir araya getiren festivali düzenleyenlere teşekkür ederek, “Bugün bizleri sizlerle buluşturan Ahmet Fakılı’nın, Karakızın, yeni adıyla Yeniyer Belediye Başkanı değerli kardeşim Osman Beye, Ahmetfakılılar Dernek Başkanı Ali Beye, Sorgun Belediye Başkanımıza, Üsküdar Belediye Başkanımıza ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Sağolsunlar, elele verdiler, böylesi güzel bir fotoğrafın ortaya çıkmasına katkı sağladılar. Birbirimizi tanırsak, birbirimizi seversek, sayarsak daha güzlü oluruz, daha iyi oluruz. Eminiz ki bu toplantılar dışarıda yaşayanların bu anlamda daha büyük bir aile olmasına, burada yaşayanların kendilerini daha büyük bir ailenin ferdi hissetmesine katkı sağlayacaktır. Bu vesileyle ayrıca bu coğrafyanında tanınmasına, tanıtılmasına büyük katkı sağlanmaktadır" dedi.

HİLMİ TÜRKMEN BAŞKANIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Bakan Bozdağ, festivalde sadece Yeniyerlileri değil, aynı zamanda Trabzonluları, Sivaslıları, Orduluları, Tokatlıları, Yozgatlıları, Rizelileri ağırlamadıklarına vurgu yaparak, “Burada aynı zamanda Cumhurbaşkanımızın Belediye Başkanı değerli dostum, kardeşim Hilmi Türkmen’i de ağırlıyoruz. Şahsım, Yeniyerliler ve bütün Yozgatlılar adına değerli başkanıma bir kez daha hoşgeldin diyorum. Şeref verdin diyorum, çok sağolun, var olun. Hilmi Başkanımın görevi zor, Osman Başkanımızın işi kolay Seçmenleri hemen yanı başında, yürüyüş mesafesinde. Gidiyor, onlarla hasbihal ediyor ve ihtiyaçlarını giderebiliyor. Ama Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi beyin seçim çevresi. İşte Yeniyer, bir yandan Ordu, diğer yandan Trabzon, öte yandan Giresun, Tokat, Sivas ve Türkiye’nin her yeri seçim çevresi. Üsküdar’da ikamet edenler Hilmi Başkanımızı desteklediğini biliyoruz. Emin olun ki Hilmi Başkana bundan sonraki seçimlerde de Yeniyer’in insanları bu davanın önderlerine, liderlerine her zaman sadık kalacak ve onlara duasını, desteğini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada eksik etmeyecek. Ondan benim hiç şüphem ve hiç tereddüttüm yok. Şimdiden Karakızlılar, Ahmetfakılılar yolunu, rotasını tespit etmiş durumda. Onun için size ve ekibinize teşekkür ediyorum. Çünkü Üsküdar’da yaşayan hemşerilerimize gönülden hizmet ediyorsunuz. Bunun bende şahidiyim” diye konuştu.

BAŞKANLAR TEK TEK KONUŞTU
Fetivalde Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Yeniyer Belediye Başkanı Osman Yılmaz ve İstanbul Ahmetfakılı Köyü Dernek Başkanı Ali Cansev birer konuşma yaparak etkinliğe katılanları selamladılar. Dostluk ve kardeşliğe ayrı ayrı vurgu yaptılar.