YAZ KUR’AN KURSLARI KAPANIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üsküdar Belediyesi ve Üsküdar Müftülüğü tarafından yaz boyunca eğitim veren Kur’an kursları için kapanış programı düzenlendi.

Üsküdar’da yaz boyunca devam eden Kur’an kurslarının tamamlanması nedeniyle Üsküdar Belediyesi ve Üsküdar Müftülüğü ortaklaşa kapanış programı düzenledi. Bağlarbaşı kongre ve kültür merkezinde düzenlenen programa, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Müftüsü Enver Osman Kaan, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın Kur’an kurslarına katılan öğrenciler, aileleri ve din görevlileri katıldı.

Program, Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı daha sonra Hacivat ve Karagöz oyunu ile devam etti.

Programda konuşan Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ‘’Bizler biliyoruz ki dini birikimlerimizin oluşması küçük yaşlarda gidilen Kur’an kurslarında başlıyor. Bu yüzden bizler çocuklarımızı yaz Kur’an kurslarına göndeririz. Yaz Kur’an kurslarını çok önemsiyoruz. Çocuklarımız hem tatillerini yapsınlar hem de yaz tatili içerisinde dini bilgileri öğrensinler istiyoruz. Üsküdar Belediyesi olarak bu kurslara katılımı arttırmayı amaçlıyoruz. Müftülüğümüz ve din görevlilerimizle birlikte çocuklarımızı bu kurslara daha fazla çekebilmek için çabalıyoruz. Bu kapanış programı da onlardan biri. Çocuklarımız Kur’an kurslarına severek, isteyerek gelmeli. Çocuklarımızın hem kendilerine hem de topluma faydalı birer genç olabilmeli için uğraşıyoruz ve uğraşmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Konuşmaların ardından Grup 571 sevilen ezgilerini seslendirdi. Programda öğrencilere ve velilere çeşitli ikramlar yapıldı. Programın sonunda kurslara katılan öğrencilere sürpriz hediyeler verildi.