VALİDE SULTAN GEMİSİ İLK SEFERİNİ ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERLE YAPTI

İstanbullulara ücretsiz Boğaz turu yaptırmak amacıyla Üsküdar Belediyesi tarafından yaptırılan Üsküdar Valide Sultan Gemisi ilk Boğaz Turunu şehit yakınları ve gazilerle yaptı.

1,5 yılda yapımı tamamlanan ve bugün itibariyle hizmete başlayan Üsküdar Valide Sultan Gemisi, şehit yakınları ve gaziler ile Boğaz Turuna çıktı. Çok sayıda şehit yakını ve gazi, rehber eşliğinde kültürel değerlerimiz tanıtılırken Boğaz’ın tadını çıkardı.

Valide Sultan Gemisi’nin ilk Boğaz Turuna Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Selim Çelenk,  Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, STK Başkanları, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Bu özel geminin ilk seferinin de özel olması için şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldiklerini ifade eden Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ‘’ Bu gemimiz bizim için çok özel çünkü değil Üsküdar’da İstanbul’da benzeri olmayan bir proje. Bu sebepten bizde istedik ki gemimizin ilk seferi bizim için çok kıymetli olan, bu vatan için hiç düşünmeden canını ortaya koyan şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz ile olsun. Hamdolsun buradayız. Valide Sultan Gemisi’nde rehber eşliğinde boğazın her iki yakasındaki kültürel değerlerimizi halkımıza tanıtacağız. Boğaz turu esnasında insanlarımıza simit ve çay ikramı yapacağız. Aynı zamanda bu bir yüzen kültür merkezi.  Burada düğün, nişan, nikâh yapılabilir’’ dedi.