VALİDE SULTAN GEMİSİ BAKAN KURTULMUŞ’U AĞIRLADI

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Üsküdar Belediyesi’nin kültür faaliyetlerinde kullanılmak üzere  hizmete aldığı Valide Sultan Gemisi’nde kültür ve sanat camiasının önemli isimleriyle Boğaz turuna çıktı.

Rehber eşliğinde İstanbul’un tanıtıldığı Boğaz turuna Bakan Kurtulmuş’un yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile kültür sanat camiasından onlarca isim katıldı. Üsküdar sahilinden hareket eden Valide Sultan Gemisi, sırasıyla Beşiktaş, Sarıyer sahillerini geçerek Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne kadar gitti. Buradan dönüş yapan gemi, Beykoz sahilini gezerek tekrar Üsküdar’a döndü.

Boğaz turunda konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Yüzen sosyal tesis diyebileceğimiz bu gemi, özelde Üsküdar halkımızın  genelde tüm İstanbulluların hizmetine 10 gün önce sunduğumuz güzel bir proje olarak Boğazın serin sularında nazlı nazlı yüzmeye başladı. Bu akşam da kültür sanat camiamızın temsilcileriyle kültür turunda bir aradayız” dedi.

Programda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İstanbul’un eski ve yeni kültürel dokusuna dikkat çekerek,  “İstanbul’u her gördüğümüzde hem güzelliklerini görüyor hem de çirkinliklerine şahit oluyoruz. İstanbul’un bir tarafına bakıyorsunuz falanca paşa yalısı. Kökboyasından bahçesindeki ağacına kadar her şeyinin ciddi bir şekilde tasarlandığı bir hayal dünyasında ortaya çıktığı yer, erguvanıyla manolyasıyla gerçekten İstanbul ağaçlarıyla bezenmiş olan bir kültür, diğer taraftan İstanbul’a hiç ait olmayan bir ağacın getirilip dış görünüşü güzel diye İstanbul’a diken bir anlayış. Bu medeniyet anlayışımızın ne kadar değiştiğinin de çok açık bir özeleştirisi olarak ortaya koymamız lazım. Üsküdarlıların İstanbul’u daha yakından tanımaları için faaliyete geçirilen bu gemiden dolayı ben Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’i tebrik ediyorum. Gerçekten çok başarılı bir proje olmuş. Ben inanıyorum ki önümüzdeki süreçte Boğaz’ı görmeyen İstanbullu kalmayacak” şeklinde konuştu.