ÜSTÜN ZEKALI ÖĞRENCİLER ÜSKÜDAR VALİDE SULTAN GEMİSİ'NDE BOĞAZ TURU YAPTI

2016-2017 Eğitim Öğretim yılında 5 Pilot okulda uygulanan ve 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında 50 okulda uygulanmakta olan Harezmi Eğitim Modelinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke çapında yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

Harezmi Eğitim Modelinin ülke çapında yaygınlaştırılması amacıyla verilen eğitimlerin ilki Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsünde 12 Şubat 2018’de gerçekleşti. Eğitim 2'nci gününde Üsküdar Valide Sultan Gemisi'nde İstanbul’un güzelliklerini görmek için Boğaz turu düzenlendi.

Boğaz turuna Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk YELKENCİ, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan AYDIN, Ortaöğretim Daire Başkanı Ercan TÜRK, Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali BÜYÜK, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin YALÇIN, Muş İl Milli Eğitim Müdürü Metin İLCİ, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut OĞUZ, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup YILDIZ, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer YAHŞİ, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen üstün zekalı öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Düzenlenen Boğaz turunda Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi Girişimcilik Kulübü üyeleri tarafından Üsküdar'daki gençlere yönelik yapılan Gençlik Merkezleri, Bilgi Evleri, Fikir Sanat Merkezi, Spor Salonları ve Üsküdar'ı yeşillendirip daha yaşanılır bir ilçe haline getirdiği için "Yılın Belediye Başkanı" olarak seçildi ve ödül takdim edildi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi öğrencilerine vermiş oldukları ödül için teşekkür etti.