ÜSKÜDARLILAR RAMAZAN BOYUNCA GÖNÜL SOFRALARINDA BULUŞACAK

Üsküdar Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Üsküdarlılara huzur dolu bir Ramazan yaşatmak için hazırlıklarını tamamladı.

İftar çadırı kuruldu

Üsküdar Belediyesi ramazanın yaklaşmasıyla çalışmalara başladı ve iftar çadırını kurdu. Her sene Üsküdar Sahili’nde Üsküdarlıları iftar sofrasında buluşturan iftar çadırı, bu sene yapılan meydan çalışması nedeniyle Üsküdar Evlendirme Dairesi bahçesine kuruldu. İftar çadırında her gün iftar verilmesinin yanı sıra her cuma ve cumartesi günleri sahur da verilecek.

Ramazan denilince ilk akla gelen ilçelerden biri olan Üsküdar’da bu yıl da Ramazan, yine coşkuyla yaşanacak.

Kurulan iftar çadırının yanı sıra Üsküdar’ın 11 farklı mahallesinde ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtımı yapılacak. Ayrıca Ramazan boyunca Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in katılımıyla 24 mahallede sokak iftarları düzenlenecek. Üsküdar Belediyesi, düzenleyeceği iftar programları ile yaklaşık 1 milyon vatandaşı iftar sofralarında buluşturmayı hedefliyor.

Zengin iftar menüsü

Vatandaşların doyurucu ve zengin bir menüyle iftar yapmalarını sağlamak amacıyla yıllardır sürdürülen gelenek bu yıl da bozulmadı. Mercimek çorbası, etli nohutlu pilav, tatlı, ayran ve su her akşam Üsküdarlıların iftar sofrasını süsleyecek. Yemekler, belediyenin aşevinde bizzat özel aşçılar tarafından yapılacak.