ÜSKÜDAR'IN YENİ PARKI; BAHAR PARK AÇILDI!

 

Üsküdar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Barbaros Mahallesi'nde bulunan Bahar parkın açılışına Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Mahalle Muhtarı Yasemin Çakır Özşafak, Bahar sitesi yöneticisi Nizamettin Atabey ve mahalle sakinlerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Açılış İtalya'da Avrupa Şampiyonu olan Üsküdar Belediyesi Folklor Ekibinin gösterisiyle başladı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, " Üsküdar her geçen gün özellikle yeşille, doğayla, ağaçla, çiçekle ve insanın huzurunu, mutluluğunu arttıracak sosyal ve kültürel faaliyetlerle adeta kendi kendisiyle yarışan bir ilçe haline geldi. Geçen hafta Aziz Mahmut Hüdai Mahallesi'nde çok özel ve özgün bir bostan açılışı yaptık. Dolayısıyla parklarımız, bilgi evlerimiz, kültür merkezlerimiz, spor alanlarımızla neredeyse her hafta yeni bir açılış yapıyoruz. Şimdi de bugün burada Bahar parkın açılışındayız, parkın içerisindeki yürüyüş alanıyla, yeşil alanıyla, oturma gruplarıyla, gördüğünüz bu basket sahasıyla ve satranç alanlarıyla çok farklı günümüz konseptine ve özellikle çocukların İstanbul gibi Üsküdar gibi yoğun nüfusun olduğu yerlerde nefes alabilecekleri muazzam bir park. Bu parkımız öncelikle bu mahallemize, komşularımıza ve burada yaşayan çocuklarımıza hayırlı uğurlu olsun. Park toplamda 5 dönümlük bir alan üzerinde, bunun 3 dönümü ise yeşil alandan oluşuyor. Yani Üsküdar 'da kişi başına düşen yeşili arttırıyoruz derken biz bunları laf olsun diye söylemiyoruz. Artık bundan sonra bu parkımız burada oturan vatandaşlarımız emanet, buraya göz bebeğiniz gibi bakmanızı arzu ederim"  dedi.

Konuşmalarının ardından Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve protokol üyeleri kurdele kesip parkın açılışını gerçekleştirdiler.

Açılışa katılan vatandaşlarımıza pilav dağıtımı yapıldı ve tüm çocuklarımıza hediye dağıtıldı. Çocuklar satranç oynayıp, parka doyasıya eğlendiler.