ÜSKÜDAR’IN ÖNEMLİ İSİMLERİ İFTAR SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİ

Ramazan bereketinin hakkıyla yaşandığı Üsküdar’da, Üsküdarlıların bir araya geldiği iftar sofraları kurulmaya devam ediliyor. Bu kapsamda Üsküdar Belediyesi tarafından siyaset, sanat, spor ve eğitim camiasının buluştuğu iftar programı düzenlendi.

Üsküdar Fikir Sanat Merkezi’nin bahçesinde düzenlenen iftara Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, eşi Selçuk Bayraktar ve çok sayıda protokol katıldı.

İftarını Üsküdar’ın huzur ortamında yapmak isteyen misafirleri kapıda karşılayan Başkan Hilmi Türkmen, misafirlerle tek tek ilgilendi.

İftar öncesi konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ‘’Bu akşam siz kıymetli dostlarımızla birlikte güzel bir Ramazan akşamında, iftar sofrasında bizleri buluşturduğu için Allah’a hamd olsun. Zamanın ve mekanın insan ruhu üzerinde tesiri vardır. Şimdi zamanımız Ramazan mekanımız  ise Ramazan şehri Üsküdar. Allah’ın büyük sevaplara, mükafatlara ve hayırlara vesile kıldığı Ramazan ayındayız. Mekanımız Üsküdar, Asya Kıtası’ndaki en eski yerleşim birimi. Üç bin yıllık tarihi boyunca pek çok uygarlığa ev sahipliği yapan Üsküdarımız İstanbul’un fethini de tanıklık etmiş kutlu bir belde. Ve 15 Temmuz şehitlerimizle birlikte bir başka kutlu şehirdir Üsküdar. Bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimize selam olsun, ruhları şad olsun. İşte böyle kutlu bir şehirde bir Ramazan akşamı sizlerle birlikte olmak bizler için hakikaten çok kıymetli. Bizler, dünden emanet aldığımız bu kutlu şehri siyasi ve stratejik donanıma, yönetim kabiliyetine sahip yetkililerimiz ve büyüklerimizle, akademisyenlerimiz, STKlarımız, kanaat önderlerimiz , öğretmenlerimiz, sanatçılarımız, iş adamlarımız ve  sporcularımızla gelecek zamanlara daha donanımlı, daha güçlü ve huzurlu teslim edebilmek için güzel şehrimizi hep birlikte mamur etmek için hayırlı bir gayret içerisindeyiz’’ dedi.

Huzur ve sohbet içerisinde geçen iftar sonrası misafirler ev sahipliği için Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e teşekkürlerini ilettiler.