ÜSKÜDAR'IN EN ÖZEL MEKANI 'TEBESSÜM KAHVESİ' HİZMETE AÇILDI!

Üsküdar Belediyesi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü’nde, Down Sendromlu gençlerin çalışacağı "Tebessüm Kahvesi"ni hizmete açtı. Açılış sonrası Tebessüm Kahvesi’nin özel çalışanları, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN ve beraberindeki protokol üyelerine çay servisi yaptı. Altunizade - Koşuyolu Mahallesi’nde gerçekleşen açılışa; Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkan'ı Hilmi TÜRKMEN, AK Parti İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili Osman Boyraz, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, Toplumsal Gelişim Merkezi Derneği Genel Başkanı (TOGEMDER) Saadet Gülbaran ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“TEBESSÜM ETMESİNİ BİLEN HERKEZİ BURAYA BEKLİYORUZ”

“Bugün 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü. Aynı zamanda da Nevruz Bayramı. Nevruz Bayramını kutluyorum, mutluluğumuza neşemize, huzurumuza huzur katsın istiyorum. Ama tabi bugün özel bir gün.  21 Mart Down Sendromlular Günü. Biz Üsküdar’da bu özel günde, sadece down sendromlu kardeşlerimizin, evlatlarımızın çalışacağı özel bir kahvehaneyi açıyoruz. Bu öyle bildiğiniz kahvehanelerden değil. Bu tebessüm kahvesi, tebessüm kahvesi. Tebessüme ihtiyacı olan , tebessüm etmesini bilen herkesi bu kahveye bekliyoruz” diye konuştu.

"11 DOWN SENDROMLU GENCİMİZ BURADA ÇALIŞACAK”

Tebessüm Kahvesi’nde 11 tane dowv sendromlu gencin çalışacağını belirterek sözlerine devam eden Türkmen, “ Bu yavrularımız gelen misafirlere çay ikram edecek, tost kahve ikram edecek, mantı ikram edecek. Burası tebessüm için olağanüstü bir yer. Bahçesi var, yeşil alanımız var, kapalı alanı var. Üsküdar’ında en güzel mekanı Tebessüm Kahvesi, Biz down sendromlu yada onların ailesini dünyada, down sendromlular günü 21 mart ama, biz onları sadece bir gün değil, her gün onların yanında olmayı arzu ediyoruz. Tebessüm Kahvesi’ne herkesi bekliyoruz. Bu anlatmayla olmaz ancak yaşamak lazım. Bizi ekranları başında izleyenleri mutlaka bu kahveye bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“KAZANDIĞIM PARA İLE İŞ ARKADAŞLARIMI VE AİLEMİ YEMEĞE ÇIKARACAĞIM”

Tebessüm Kahvesi’nde arkadaşları ile birlikte çalışmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Arlin Gültane, “ Bugün gelen misafirlerimize yaptığımız ikramları sunacağız. Burada müşterilere servis yapıyoruz, masaları hazırlıyoruz. Ben buradan önce de başka bir yerde çalışmıştım. Kazandığım tecrübeleri bilmeyen arkadaşlarımla paylaşıyorum. Açılışımıza katılan davetlilere kurabiyelerimiz, pastalarımız, cipsilerimiz verilecek. İlk maaşımla Tebessüm Kahvesi’nde çalışan tüm personeli ve ailemi yemeğe çıkaracağım” dedi.