ÜSKÜDAR’IN 14. BİGİ EVİ AÇILDI!

Eğitim ve öğretim şehri Üsküdar’da 14’üncü, Yavuztürk Mahallesi’ne ise 2’inci Bilgi Evi açıldı.

Yavuztürk Mahallesi’nde açılışı gerçekleştirilen Fatih Bilgi Evi’nin açılışına Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşma yapan Başkan Hilmi Türkmen Üsküdar Belediyesi’nin eğitim alanında Türkiye’de ön sıralarda olduğunu vurgulayarak, ‘’ Yavuztürk gibi önemli bir mahallemizde ikinci bilgi evini açıyor olmaktan gerçekten mutluluk duyuyoruz. Bugün burada bir bilgi evinden ziyade bir yaşam merkezi açıyoruz. Üsküdar Belediyesi olarak 14 tane bilgi evimiz var. Bilgi evlerimiz, Çocuk Üniversitemiz, Gençlik Merkezimiz ve Gençlik Akademimizde eğitim alan toplamda kırk bine yakın öğrencimiz bulunmaktadır.  İlkokul, ortaokul ve üniversiteli gençlerden oluşuyor. Gençlerimiz bizim eğitim kurumlarımızda okul derslerine takviye alıyor ve aynı zamanda kişisel gelişimlerine destek oluyoruz. Bugün belediyeler için yol, yeşil alan, park yapmak elbette önemli ama bundan daha önemlisi eğitim kurumları açarak gençlere dokunmak.  Üsküdar Belediyesi olarak bu anlamda Türkiye’de ön sıralardayız. 7 derslikten oluşan bu güzel bilgi evimiz mahallemize hayırlı uğurlu olsun’’ dedi.

Konuşmaların ardından bilgi evinin açılışını gerçekleştiren protokol üyeleri bilgi evini gezdi, öğrencilere başarılar diledi.