ÜSKÜDAR’DAKİ EMPATİ SOKAĞI ENGELLİLERİN YAŞADIKLARI ZORLUKLARA DİKKAT ÇEKİYOR

Üsküdar Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği "Ön Yargı En Büyük Engeldir. Engelleri Hep Birlikte Aşalım" programı Üsküdar Meydanı’nda gerçekleşti. Engellilerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek için vatandaşlar tekerlik sandalyeye bindi. Vatandaşların bazıları ise gözlerine bandı takarak görme engelli bastonu ile yürümeye çalıştı.

SERGİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Etkinlikte engelli vatandaşların yaptığı serginin açılışı gerçekleşti. Vatandaşlar, kurulun empati sokağında engelli bireylerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek için tekerlekli sandalyeyle bindi.

Empati sokağında tekerlekli sandalyeyi kullanan Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeki Bıyık: “Üsküdar Belediyesi olarak engelliler ile ilgili birçok çalışmalarımız var.  Bugünde engelliler haftası münasebetiyle engelli kardeşlerimizle beraber onların hazırlamış olduğu güzel bir sergi açılışını yaptık. Bunun yanında engelli vatandaşlarımızın, engelli kardeşlerimizi yerime kendimizi koyarak bir empati yapamaya gayret ettik. Tekerlekli sandalyede engelli kardeşlerimiz nasıl yürüyorlar, sokakta hangi sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Bunun bir denemesini yaptık” dedi.

Göz bandı takarak yürümeye çalışan Mehmet Aykut Kırıcı: “Engellileri fark etmek çok büyük bir şey.  Bunu denemeden önce bunun farkına varmıyorsunuz. Fakat denedikten sonra ne kadar zor olduğunu görüyorsunuz. Rabbimize binlerce kez şükretmek lazım.  engelli olan kardeşlerimizi engelli olan ağabeylerimizi, ablalarımızı daha iyi anlamak için bunu denemek lazım” şekliden konuştu.