ÜSKÜDAR’DA TURİZM VE BAHAR FESTİVALİ BAŞLADI

Üsküdar Belediyesi, İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve TÜRSAB tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Üsküdar Turizm ve Bahar Şenliği” başladı. Açılışa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEM-DER) Başkanı Saadet Gülbaran ve TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün de katıldı. Festivalin açılışında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, insanların en çok görmek istediği yerlerin başında Üsküdar'ın geldiğine vurgu yaparak,“Amacımız Üsküdar’ımızın değerlerini İstanbul insanına ve Türkiye insanına tanıtmaktır,“ ifadesini kullandı.

12-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek şenliğe 40’a yakın seyahat acentesi stant açtı. Üsküdar sahildeki çadırlarda kurulan stantlarda çalışmalarına başlayan acenteleri vatandaşlar ziyaret edebilecek. 

“GAYEMİZ ÜSKÜDAR’I DÜNYA’YA, İSTANBUL’A, TÜRKİYE’YE TANITMAKTIR”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, “Üsküdarımız her fırsatta belirttiğimiz gibi bir kültür şehri, bir tarih şehri. Aslında bir turizm şehri. Kültür, sanat ve tarih anlamında sıkıntımız yok. Bu konuda Üsküdar çok önemli bir ivme kazandı. Ancak turizm potansiyeli yeterince anlatılamadığı da bir gerçek. İşte bu potansiyeli gün yüzüne çıkarmak, gerçekten İstanbul’un en güzel beldesi olan Üsküdar’ı tarihi dokusunu gerek iç turizm gerekse turistlerin tanıması açısından bir çaba içerisindeyiz. Bunun mütevazı bir örneği de bu şenlik. Gayemiz Üsküdar’ın bu güzelliklerini, dünyaya, İstanbul’a ve Türkiye’ye tanıtmaktır. Aynı zamanda Üsküdar kadim medeniyetimizin beldesi olduğunu her fırsatta belirtiyoruz. İstanbul’un fethini gören bir yer Üsküdar. Hatta İstanbul’un fethinden 100 yıl önce Müslümanlaşmış bir şehirdir” şeklinde konuştu.

BÜYÜK BİR TAKIMDAŞLIK VAR

Açılışta kısa bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman şunları söyledi: “Turizm açısında her zaman iyi seneler olmaz. Bu sene bazı sıkıntılarımız var ama karamsar değiliz. Türkiye turizmde bir mucizeyi gerçekleştirmiş ülkelerin başında geliyor. Daha 90'lı yılların başında Türkiye'deki turistik belgeli yatak sayısı Yunanistan'ın Rodos Adası'nın gerisindeydi. Ancak çok şükür Allah'a turizmcimiz, garsonundan işletme sahibine tüm çalışanlarıyla büyük bir takımdaşlıkla çalıştı, sonunda Türkiye dünyada en çok turist gelen 7. ülke. Gelir bakımından da bazı seneler 11. sırada, bazı seneler 12. sırada. Daha bizim yapacak çok işimiz var."

ÜSKÜDAR’IN POTANSİYELİNİ YÜKSELTMEK BİZE DÜŞÜYOR

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, Üsküdar’ın kültür, tarih ve turizm şehri olduğunu belirterek, turizm potansiyelinin yeterince tanıtılamadığının da bir gerçek olduğunu söyledi. Bu potansiyeli gün yüzüne çıkarmak için Üsküdar'daki tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri gerek iç gerekse dış turistlerin tanıması adına bir çaba içerisinde olduklarını ifade etti.

Üsküdar'ın İstanbul'un fethini görmeden 100 yıl önce Müslümanlaşmış bir şehir olduğunu dile getiren TÜRKMEN, "Elbette ki tanıtım noktasındaki en önemli görev Üsküdar Belediyesi olarak bize düşüyor. Ancak tek başımıza bunu başarmamız mümkün değildir. Tüm sivil toplum kuruluşlarıyla, kamu kurum ve kuruluşlarımızın yanı sıra, devlet ve hükümet büyüklerimizle bunu gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle açılışı gerçekleştirilen etkinliğe Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEM-DER) Başkanı Saadet Gülbaran, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ile TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün de katıldı. 

Üsküdar Sahili'nde 32 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen festival, 4 gün sürecek.