ÜSKÜDAR'DA ŞEHİTLERİN KIRKI PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin kırkıncı gününde ,Üsküdar Belediyesi tarafından organize edilen anma programında şehitler için mevlit okundu.

Programa katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, "Artık hayatımızda bir 15 Temmuz gerçeği vardır" dedi.

15 Temmuz'da FETÖ'cü teröristler tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin ardından kırk gün geçti. Darbe girişimi gecesi 241 vatandaşımız şehit olmuştu.

Üsküdar Belediyesi şehitlerin anısına Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Mevlid-i Şerif programı gerçekleştirdi. Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'ne gerçekleşen geceye, Üsküdar Kaymakamı Mustafa GülerÜsküdar Belediye Başkanı  Hilmi TÜRKMEN, şehit yakınları ile gaziler katıldı.

Hafız Ali TelHafız Bünyamin Topçuoğlu, Hafız Ferruh Muştuer, Hafız Erhan Mete Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi.

Programda konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, "Bu akşam Kur'an meclisindeyiz. Bizim geleneklerimizde bizim teamüllerimizde şehitlerimizi, ölülerimizi, ahirete intikal eden yakınlarımızı arkalarından hayır ile yad etmek onları Kur'an ile anmak gerekir.

ÜSKÜDARIMIZ BİR ŞEHİT ŞEHRİDİR, BİR GAZİ ŞEHRİDİR

Kırkını okutmak diye bir kavram bizim geleneğimizde vardır. Üsküdarımız bir şehitler şehridir bir gaziler şehridir. 15 Temmuz'un hem çok onurlu çokta hüzünlü şehridir Üsküdar. Türkiye genelinde toplam 241 şehidimiz var. Bunun yüzde 10'una tekabül eden 24 şehit Üsküdarlı'dır. 150'ye yakın gazimiz vardır.

Bendeniz Belediye Başkanı olarak bu salonda belkide yüzlerce kez programlarda katılımcılara hitap etme fırsatı bulmuş bir kardeşinizim. Ama bu akşamki kadar heyecanlı tüylerimin diken diken olduğu bir geceyi yaşamadım.

Aklımın ucundan bile geçmezdi. Bir şehitlerimizin yakınlarına bir gazilerimize bu salonda hitap edeceğim. Hiçbir zaman düşünmemiştim. Bu bizim için hem bir onur hem de çok duygu dolu bir andır.

Sevgili dostlarım ne kadar konuşsak azdır. Ne kadar anlatsak azdır. Kelimeler kifayetsizdir. Şunu ifade etmek isterim ki. Artık hayatımızda bir 15 Temmuz gerçeği vardır" dedi.