ÜSKÜDAR’DA MAHALLE BULUŞMALARI DEVAM EDİYOR

Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, Mahalle Buluşmaları kapsamında 6 Şubat Salı akşamı Bahçelievler Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

Mahalle Buluşmaları toplantısında vatandaşlar ile bir araya gelen Başkan Hilmi Türkmen, “Üsküdar Belediyesi olarak bizler Sosyal ve Kültürel Belediyecilik kapsamında marka bir belediyeyiz. Vatandaşlarımızın günlük hayatlarına dokunacak ve kolaylaştıracak işler yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu yılın sonuna kadar tamamlayacağımız 2 spor salonu ile birlikte toplamda 9 tane Spor Salonumuz var ve bunun 7’sinde yüzme havuzu bulunmakta. Bu havuzların bir tanesinde sadece engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmet vermekteyiz. İnsana sağlığı her yaşında lazım. Biz belediye olarak spora ve sağlıklı yaşama çok önem veriyoruz. Önce sağlık diyerek birtakım tesisler açtık ve açmaya devam edeceğiz. Bizim şu anda değişik spor merkezlerimizde haftanın 3 günü kadınlara ücretsiz pilates kurslarımız var. Üsküdar’da Mayıs ayında Engelsiz Yaşam Merkezimizi açıyoruz inşallah. Bu Yaşam Merkezimiz Türkiye’de bir ilk olacak. Evinde engelli çocuğu olan ailelerimiz çocuğunu bizim Yaşam Merkezi’ne getirecek ve biz o çocuğumuzu orada misafir edeceğiz anne, babası ise o sırada bir yerlere gidip işlerini halledebilecek. Biz şu anda her gün Üsküdar’da 1000 aileye 3 kap yemek götürüyoruz. Çok yaşlı olup yemek yapamayanlara, evde hastası olanlara, yemek yapmaya erzakı olamayan ailelere her gün sıcak yemek dağıtıyoruz.“ dedi.

İmar hakkında vatandaşlardan gelen sorular üzerine Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, “İstanbul Boğaz’ını korumak için 1983 yılında çıkarılan bir kanun sebebiyle Boğaz bölgemizde imar yapamıyorduk. Şimdi Affet Riski Altındaki Alanların Dönüştürme yasası olarak yeni bir yasa çıktı. Bu yasa doğrultusunda bizim imardaki problemimizin önü açılmış oldu. 35 yıldır süre gelen bir sorunu çözmüş olduk. Şu anda evlerimizde kat sayımız 2 iken yeni imar planımıza göre 7,5 kata kadar çıkabileceğiz,“ şeklinde konuştu.

Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen toplantıda vatandaşlardan gelen soruları yanıtlayarak istişarede bulundu.