ÜSKÜDAR’DA KUTLU BİR NESİL YETİŞİYOR

Üsküdar’daki Tenzile Erdoğan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nde, büyük ilgi toplayan “Kutlu Bir Nesil” projesi başta olmak üzere farklı alanlarda birçok proje ortaya konuldu. 54 öğrenci ve bir liderden oluşan kapsamlı bir hamle olan “Kutlu Bir Nesil” projesi, geçmişini bilen, geleceğine yön veren gençler olarak yetişen, bilinçli bir nesli ortaya çıkarmayı amaçlıyor. Temelinde, unutturulmuş tarihin zihinlere tekrar yerleştirilmesi hedefleniyor.

TANINMAYAN BÜYÜK ÇAĞ

Öğrenciler ilk dönem konularıyla alakalı ‘İslam Bilim Tarihi ve Müslüman Bilim Adamları’ hakkında başta Prof Dr. Faut Sezgin’in “Tanınmayan Büyük Çağ” adlı kitabı olmak üzere konu ile alakalı 6 kitap okudular. Öğrenciler hedefleri doğrultusunda kitaplarını okuduktan sonra öğrendiklerini paylaşmak için Üsküdar içinde 17 liseye seminer vermeye gittiler. Öğrenciler seminerleri sadece Türkçe olarak değil İngilizce ve Arapça olarak da gerçekleştirdiler. Ayrıca öğrenciler toplum içinde güzel konuşmak ve Türkçe’yi düzgün kullanabilmek için BDB ‘Ben de Başarabilirim’ toplum önünde konuşma kursunu aldılar. Seminerler sonrası 54 öğrenci seçmiş oldukları bir konu özelinde akademik bir makale çalışması yaptılar. Bu yöndeki amaçları ise kendi kitaplarını oluşturmak oldu. Öğrenciler büyük bir gayret ve başarı ile makalelerini tamamladı. Öğrencilerin yazmış olduğu makalelerden oluşan “Altınçağ Antolojisi” adlı kitapları Milena Yayınları’ndan çıktı.

“Kutlu Bir Nesil” en başından beri amaçları doğrultusunda çalışmalarına devam eden bir proje. İkinci dönemin bitmesiyle öğrencilerin sabırla beklediği 17 Haziran gecesi Gala ve Kitap Lansmanı’nı gerçekleştirdi. Bugüne kadar olan çalışmalarının sonucu ve emeklerinin karşılığını bu gecede aldılar. Galaya Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan AYDIN, Şube Müdürü Mustafa ÖZEN, Okul Müdürleri, projenin başından beri öğrencilerin en büyük destekçisi olan Gençlik ve Spor Müdürü Yakup ÖKSÜZ, ÖNDER yetkilileri ve birçok akademisyen katıldı.

33 AKTİF PROJE BULUNUYOR

Program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından ise iftar yemeği ile devam etti. Programın başlangıcında projenin ekip lideri Ramazan AYDIN konuşmasını yaptı. Konuşmasında, “Malum olduğunuz üzere okulumuz 2015 yılının mayıs ayında eğitim öğretim hayatına başladı. Geçen bir yıllık süre içerisinde gerek akademik anlamda gerek sosyal projeler noktasında isminden çokça söz ettirmeyi başardı. Şu an okulumuzda 33 tane proje aktif olarak devam etmekte ve işte ‘Kutlu Bir Nesil’ projesi bunlardan sadece birisi. Projemizin bu seneki konusu ‘Geçmişten günümüze Bilim Tarihi ve Müslüman bilim adamları’. Bu proje kapsamında 54 öğrencimizle ciddi bir çalışma içerisine girdik ve yorulmaksızın çalışmalarımıza devam ettik. Aslında biz projemizi 3 temel üzerine inşa ettik. Öncelikle konuyla alakalı okumalarımızı yaptık, sonra bunları diğer liselerdeki öğrenci arkadaşlarımızla paylaştık ve son olarak her öğrencimizin seçmiş olduğu bir konu özelinde yazmış olduğu akademik bir makale çalışması ile projemizi nihayete erdirdik. İşte bugün elimizde bulunan bu eser, 31 öğrencilerimizin yazmış olduğu makalelerden oluşan bir kitaptır ve bugün biz Kutlu bir neslin amacına ulaştığını görmekten dolayı gurur duyuyoruz, onur duyuyoruz.”

“Kıymetli misafirler, Allah-ü Teala bir ayeti kerimede ‘İnsana ancak çalıştığı kadar vardır.’ buyuruyor. Bizler sustuk, konuşmadık, bildiriler imzalamadık sadece çalıştık çalıştık ve çalıştık. Bugün bizlere çalışmamızın karşılığını lutfettiği için Rabbimize hamd-ü senalar ediyoruz,’ dedi.

ALTINÇAĞ ANTOLOJİSİ

Protokol konuşmalarının ardından “Kutlu Bir Nesil” kısa filmi ile proje tanıtımı yapıldı. Daha sonra öğrencilerin, liderleri Ramazan AYDIN editörlüğünde tamamladıkları ‘Altınçağ Antolojisi’ adlı kitabın içeriğinden bahsedildi. Kitap tanıtımı sırasında davetlilerin hepsine kitap dağıtılarak kendilerinin incelemesine fırsat tanındı. Galanın sonunda ise öğrencilerin heyecanla beklediği ve emeklerini somut olarak ellerine aldıkları ödül töreni gerçekleştirildi. İlk önce projenin başkanı ve grup başkanlarına katılım belgeleri verildi. Ardından ise projenin önderine çiçek takdim edildi. Ve projenin tüm öğrencilerine katılım belgeleri verilerek geceye son nokta konuldu.

Kutlu Bir Nesil amaçları uğruna ilk adımlarını atarken son adımlarını başarılı bir şekilde 17 Haziran gecesi bitirdi. Kutlu Bir Nesil halen bitmediğini ve daha yeni başladıklarını da gecenin sonunda belirtti.