ÜSKÜDAR'DA KÜLTÜR SANAT SEZONU BAŞLADI

Üsküdar Belediyesi, Kültür ve Sanat sezon açılışını Emel Sayın konseriyle gerçekleştirdi.

Vaniköy'deki Adile Sultan Sarayı'nda gerçekleşen sezon açılışını TRT 1 Ana Haber sunucusu Erhan Çelik sundu.

Programın başında Üsküdar Belediyesi'nin önceki yıllarda gerçekleştirdiği kültür sanat faaliyetlerin anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

 Sezon açılışında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Güzel bir mekanda, çok güzel bir vesile ile bir aradayız. Bizleri böyle güzel bir gecede buluşturan Allah'a hamd olsun. Üsküdar herkesin, her kesimin mutlak kabul ettiği çok müstesna bir  ilçe, bunu herkes kabul ediyor. Bu akşam burada bir kültür sanat sezonu açılışı adına böyle güzel bir toplulukla bir araya gelmek bile aslında bu sözün ne kadar kesin bir gerçek olduğunun en bariz işaretidir. Bu güzel akşam Üsküdar'a, İstanbul'a, ülkemize ve bütün coğrafyamıza hayırlar getirsin. Birlik beraberlik, kardeşlik ve sevgi hukukumuzun artmasına vesile olsun. Her fırsatta ifade ediyoruz, "Üsküdar, bir kardeşlik şehri." İşte Üsküdar'ın bu derinliğinden bu dinginliğinden aldığımız, kültürünü ve hissiyatını gelecek nesillerimize aktarma ve bu zenginliği diri tutarak gelecek nesillerimize de aynı güzelliği yaşatma adına elbette ki bir takım çalışmalarımız var. Allah nasip ederse 2017-2018 sezonunda hem geçtiğimiz yıllardaki tecrübelerimizden istifade ederek hem de bundan daha önemlisi siz çok kıymetli dostlarımızın görüş, öneri, eleştiri, teşekkür ve tenkitlerini dikkate alarak çok daha güzel bir sezona "Merhaba" demek üzere bir aradayız. Üsküdar'ın tarihi kodları arasında olan bu güzellikleri, bu zarafeti, bu nezaketi inşallah hep birlikte doya doya yaşayacak ve gelecek nesillere hep birlikte aktarmış olacağız" ifadelerini kullandı.

"Üsküdar'da nefes alan, Üsküdar'a nefes vermeli!"

Kültür, medeniyet, gelenek,  örf ve anane aslında bir toplumun olmazsa olmazı olduğuna vurgu yapan Başkan Hilmi Türkmen, "Silah gücünüz bir yere kadar, ekonomik gücünüz bir yere kadar ama kültürünüz, medeniyetiniz, değerleriniz kıyamete kadar. İnsan fanidir, fiziken doğar, büyür, yaşar ve ölür ama geride bıraktığı eserleri, yaşam tarzı, biriktirdikleri, gelecek kuşaklara aktardıkları kıyamete kadar devam edecektir.İşte Üsküdar böyle bir şehirdir, Üsküdar'ın iş adamları, siyasileri kültür ve sanat camiasının önde gelen isimleri her zaman eserleriyle öne çıkmıştır ve inşallah böyle devam edecektir. Bizim hepimizin çok hoşuna gittiği ve asla unutmadığımız bir sloganımız  var "Üsküdar'da nefes alan, Üsküdar'a nefes vermeli!" dolayısıyla Üsküdar'a verilecek nefes bütün dünyaya verilecek nefes demektir. Allah nefesinizi kuvvetli kılsın. Birliğimiz, beraberliğimiz ve sevgimiz dostluğumuz baki olsun " dedi.

Etkinliğe, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Dünya Güreş Şampiyonu Rıza Kaya, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu, Gazeteci Hilal Kaplan, İskender Pala, Esra Bilgiç, Ömür Gedik gibi pek çok ünlü isim katıldı.

Kapanışta gerçekleşen Emel Sayın konseri dinleyicilerden büyük alkış aldı.