ÜSKÜDAR’DA ENGELLİ GENÇLERE ASKER KINASI MERASİMİ DÜZENLENDİ

Üsküdar Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri ve İBB İSEM'in, Engelliler Haftası dolayısıyla ‘Vatan Aşkı Engel Tanımaz’ temalı düzenledikleri programda sembolik olarak askerlik yapacak engelli gençler için kına merasimi düzenledi. Merasime, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN’in yanı sıra ilçe protokolünden birçok isim katıldı.

Kına merasiminde engelli gençler türküler söyleyip dans etti. Engelli gençlerin program öncesinde İstiklal Marşı’nı hep bir ağızdan okuması duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

BAŞKAN TÜRKMEN’DEN ‘VATAN AŞKI’ VURGUSU

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, burada yaptığı konuşmada: “Kutsal değerlerimizin başında gelen vatan sevgisi, vatanımıza olan bağlığımız asla vazgeçemeyeceğimiz olgulardır. Biz millet olarak günlerce hatta haftalarca aç ve susuz kalabiliriz. Bir takım sıkıntılara maruz kalabiliriz ama vatansız kalamayız. Genç kardeşlerimizin hayatlarında ne yazık ki malum sıkıntılar var. Engelli kardeşlerimizin, kutsal sevdamız olan vatan aşkını asla ihmal edemeyeceğimizin göstergesi olarak buradayız. Bu kardeşlerimizin ve ailelerinin, sağlıklı gençleri askere gönderenlerin yaşadığı o mutluluğu bir günlüğüne de olsa yaşamaları adına, toplum olarak onların yanında olduğumuzu göstermek için bu merasimi düzenliyoruz” ifadelerini kullandı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN programın devamında engelli gençlerin asker kınasını yaktı. Asker kınası yakılan gençlerin ailelerinin ise kına töreni esnasında mutluluğu gözden kaçmadı. Kına merasiminin sonunda da askerliğe hazırlanan engelliler kendileri adına okunan duaya katıldı.