ÜSKÜDAR’DA "BAĞIMSIZ GELECEK" PROJESİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Üsküdar Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, çocuk ve gençleri madde bağımlılığından korumak hedefiyle bir yıl önce hayata geçirdiği "Bağımlılıktan Korun Hayat Sana Bağımsız Gelecek" projesinin kapanışını yaptı. Üsküdar’da çocukların iyilerle ve iyiliklerle buluşturulduğu, Türkiye’ye örnek olan projenin kapanışı, Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Kapanış programında, bir yılı deviren projenin detayları slayt gösterisi olarak konuklara sunuldu. Slaytın ardından rehabilitasyon merkezinde eğitim gören çocuklar çeşitli yörelerden halk oyunları sergiledi.

Gençlerin bağımlılıktan korunması amaçlandı

Kalkınma Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın katkılarıyla başlatılan projeyle Üsküdar’da madde ve davranış bağımlılıkları ile mücadele yolunda 7-18 yaş grubundaki çocuk ve gençlerin bağımlılıktan kurtarılması amaçlandı. Bu doğrultuda tüm paydaşlarla birlikte aileler ve çocuklara yönelik sosyal bütünleşme, farkındalık artırmak ve toplum sağlığı anlamında iyileşme sağlanması planlandı.

Proje kapsamında bağımlılığı önleme amacıyla tespit edilen tüm ailelere ziyaret gerçekleştirilip, sokakta çalışan veya çalıştırılan çocuklara yönelik karate, folklor, yüzme gibi kültürel ve sportif faliyetleri, müze ve huzurevi ziyaretleri yapılarak topluma kazandırılmaya çalışıldı.

"Bağımlılıkla mücadele kapsamında güzel projelere imza atıyoruz"

Kapanış programında konuşma yapan Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeki Bıyık, "Toplumu medyada getiren ailelerin de, aileyi meydana getiren fertler anne, baba, çocuklar üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getirmesi gerekir. Eğer anne ile baba üzerlerine düşen görevi yapmazsa bu tür ailelerde çözülmeler başlıyor. Daha sonra da çözülen ailelerde de en çok problemle karşılaşan çocuklar olmaktadır. Bu nedenle anne, babalar üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getirmeye çalışması gerekir. Anne, babalar üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getirirse aileler sağlam bir şekilde bulunduğu toplumda yerini alır. Çocuklar daha sağlam bir şekilde hem maddi hem manevi alanda kendilerini daha güzel bir şekilde yetiştirir. Problemlerle karşılaşma oranı, bağımlılığa sürüklenme oranı da azalır. Üsküdar Belediyesi olarak birçok alanda güzel projelere imzalar atıyoruz," dedi.