ÜSKÜDAR’DA ATIKLAR ENERJİYE DÖNÜŞÜYOR

Üsküdar Belediyesi "Atıklarınız Çöp Olmasın Enerjiye Dönüşsün" yeni toplama modeliyle 8 firma ile protokol imzaladı. Burhan Felek Köşkü’nün bahçesinde gerçekleşen imza törenine firmaların yetkilileri ile belediye personeli katıldı.

“125.800 ADET AĞACIN KESİLMESİ ÖNLENDİ”

Üsküdar Belediye Bakanı Av. Hilmi TÜRKMEN imza töreninde yaptığı konuşmada: “Bin 800 ton can atığı toplamışız. 7.400 ton Ambalaj Atığı, 255 ton Yağ Atığı, 10 ton Elektronik Atık, 1.6 ton Atık Pil toplamışız. Bunlardan toplamda 222 ton yakıt elde etmişiz. Yani 222 ton yakıtın ederi olan parayı belediyemizin bütçesinden çıkmasını engellemişiz artı o kadar gelir elde ederek aslında muazzam bir rezerve muazzam bir zenginlik olan çöpünde değerlenmesini ekonomiye katkıda olmasını sağlamışız. Bunu sonunda 125.800 adet ağacın kesilmesi önlendi” dedi.

ÇÖP ARAÇLARININ YAKITINDA TASARARRUF SAĞLANDI

Bir ayda bin yüz yirmi altı ton atık topladıklarını altını çizen Belediye Başkanı TÜRKMEN:  “Bu atığın bize günlük maddi getirisi 2 buçuk ton yakıtın bedavaya getiriyoruz. Belediyemizin her gün çöp kamyonlarımızın yakıtının yüzde 70 yüzde 80’i bedavaya geliyor. Her gün 42 ton geri dönüşümü topladığımızda günde 600 adet ağacın kesilmesini önleniyor, cam atıklarının toplanmasıyla günlük 300 litre petrol tasarrufu sağlanıyor, atık yağların toplanmasıyla 2 milyon ton suyun kirlenmesini önleniyor, 500 adet pilin günlük toprağa karışmasını önleniyor, elektronik atıkların toplanmasıyla 8.6 milyar ton toprak kirlenmemiş oluyor” şeklinde konuştu.

PROJEYE DESTEK VEREN ÜSKÜDARLILARA MÜJDE

Projeye destek veren vatandaşlara müjde veren TÜRKMEN: “Bu projelerimize destekte başarılı olan sitelerimize de bir takım avantajlar sunacağız. Sitenin bahçesinin bakımından, spor aletlerine, banklarına, yeşil alanlarına bizde belediye eliyle bir takımda sitenin masraflarını azaltacak dokunuşlarımız olacak” ifadelerini kullandı.

Öte yandan imza töreninde İzmir’den gelen geri dönüşüm sanatçısı Okay Çankaya geri dönüşüm malzemeleriyle sanat eserleri yaptı.