ÜSKÜDAR ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ’NDE ÖN KAYITLAR BAŞLIYOR!

2012 yılından bu yana Üsküdar Belediyesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi iş birliğinde özel yetenekli öğrencilere eğitim, rehberlik ve danışmanlık hizmeti veren Üsküdar Çocuk Üniversitesi’nde 2017 - 2018 dönemi ön kayıtları başlıyor!

Üsküdar Çocuk Üniversitesi; Üsküdar’da ikamet eden veya Üsküdar’da eğitim gören 8-14 yaş grubundaki üstün potansiyelli çocuklara, üniversite ile etkileşim içerisinde; yaparak, yaşayarak ve eğlenerek öğretmeyi hedeflemektedir. Bilimsel ve eleştirel düşünme, sorgulama, sorun çözme gibi temel yaşam becerilerini kazandırma; zekâ seviyeleri, yetenek ve ilgileri doğrultusunda üstün yetenekli çocukların gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Üstün potansiyelli çocuklara yıllar süren uzun soluklu ve ücretsiz eğitim desteği vermek amacıyla hayata geçirilen Üsküdar Çocuk Üniversitesi, bu yönüyle ülkemiz için ilk ve örnek bir model olmaktadır.

YÖK onaylı ilk ve tek Çocuk Üniversitesi olma özelliğini taşıyan Üsküdar Çocuk Üniversitesi, ülkemizin sahip olduğu en önemli insan kaynağı olan özel yetenekli çocukların belirlenmesi, eğitilmesi ve istihdamı açısından önemli bir misyon barındırmaktadır. Bu hususta, dünyanın en gelişmiş ülke ve uygulamaları incelenerek, modern bir eğitim müfredatı oluşturulmuş ve nitelikli bir eğitim kadrosuyla 2012 yılından bugüne, ülkemizin kalkınması ve ilerlemesi açısından önem taşıyan üstün yetenekli çocuklara yönelik hizmet vermektedir.

2017 - 2018 Eğitim Öğretim Dönemi’nde de üstün yetenekli öğrencilere eğitim, rehberlik ve danışmanlık hizmetleri sağlayacak olan Üsküdar Çocuk Üniversitesi ön kayıtları 1 Mayıs 2017 itibarıyla başlayacaktır. 23 Haziran 2017 Cuma günü tamamlanacak olan ön kayıtlar için kriterler şöyle belirlenmiştir:

- 2017 - 2018 Eğitim Öğretim Dönemi’nde 2. 3. veya 4. sınıf öğrencisi olmak.

- Üsküdar sınırları içerisinde ikamet ediyor veya eğitim görüyor olmak.

- Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde hizmet vermekte olan Bilim ve Sanat Merkezleri’nde (BİLSEM) öğrenci olmamak.

Üsküdar Çocuk Üniversitesi bünyesinde eğitim, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmak üzere ön kayıt yapan öğrencilerin devlet hastaneleri, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri (RAM) ya da üniversite bünyesinde zekâ testine tabi tutularak “üstün ve üzeri” bir puan alması gerekmektedir. Ön kayıtlar 1 Mayıs - 23 Haziran 2017 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır. Yeterli şartları sağlayarak ön kayıt yapan öğrenciler, üniversite yönetimi ve rehberlik uzmanlarının değerlendirmeleriyle kesin kayıt olma hakkını kazanacaklardır.

 

 Ayrıntılı bilgi ve ön kayıt için www.usgem.org adresini ziyaret edebilirsiniz.