ÜSKÜDAR ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ İLK MEZUNLARINI VERDİ

Üsküdar Belediyesi ile Medeniyet Üniversitesi ortaklığında hayata geçirilen Üsküdar  Çocuk Üniversitesi  ilk mezunlarını verdi. 400 öğrenci hep birlikte kep attı.

Üsküdar Belediyesi ile Medeniyet Üniversitesi arasından 2012 yılında imzalanan protokolle kurulan üstün yetenekli ve üstün zekalı çocukların sınavla seçilerek girebildiği Üsküdar Çocuk Üniversitesi ilk mezunlarını verdi. 

Yüksek Öğretim Kurumu(YÖK) tarafından onaylı Üsküdar Çocuk Üniversitesi öğrencileri için Üsküdar Belediyesi Fikir Sanat Merkezi’nde mezuniyet töreni düzenlendi.

Bin 700 öğrencisi bulunan ve 400 öğrencisini ilk defa mezun veren üniversite üstün yetenekli ve üstün zekalı öğrenciler arasından çeşitli sınavlarla öğrenci alıyor. Bilim, teknoloji, spor ve sanat gibi çeşitli alanlarda öğrenci alan üniversite öğrencilere yetenekli oldukları alanlarda özel eğitim veriyor. Medeniyet Üniversitesi’nin  öğretim görevlilerinin nezaretinde eğitimlerini tamamlayan çocuklara bitirme tezi hazırlatılarak mezun ediliyor.

İlk defa mezun verme heyecanını yaşanan üniversitesinin mezuniyet törenine Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Medeniyet Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Emine Can, ile öğrenciler ve velileri katıldı. Piyano ve keman resitaliyle başlayan mezuniyet töreninde öğrencilere hediyeler ve diplomaları verildi. Başkan Türkmen’in 10'dan geriye doğru saymasıyla birlikte keplerini atan öğrenciler büyük mutluluk yaşadı. Öğrencileri mutlu günlerinde yalnız bırakmayan Başkan Türkmen öğrencilerle mezuniyet özçekimi yaptı.

"İlk mezunlarımızı veriyoruz. Çok mutluyuz”

Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Üsküdar Çocuk Üniversitesi ve ilk mezunlarını vermesiyle ilgili konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üsküdar Belediyesi olarak 2012 yılında açmış olduğumuz Üsküdar Üniversitesi’nde ilk mezunları veriyoruz. Bugün burada 400 tane öğrencimizin mezuniyet törenindeyiz. Harika bir tablo, anneleri babaları bütün dostları burada. Medeniyet Üniversitesi ile birlikte yaptığımız projenin ilk meyveleri. Bin 700 öğrencimiz var. 400’ü bu sene mezun oluyorlar” dedi.

Çocuk üniversitesinden mezun olan öğrencileri bırakmayacaklarını sürekli yanlarında olacaklarını belirten Başkan Türkmen, “Bu çocuklarımız gelecekte üniversiteden mezun oluncaya kadar onlarla birlikteliğimiz devam edecek. Onlara Medeniyet Üniversitesi’ndeki hocalarımız danışmanlık yapacaklar. Hangi mesleğe yapıları uygunsa ona yönlendireceğiz. Bunlar özel çocuklar, üstün zekalı çocuklar. Bu üniversiteye gelirken belli bir sınavdan geçiyorlar. Geleceğin Türkiye’sini bu çocuklar inşa edecekler. Bu çocuklar içinden geleceğin yöneticileri, siyasileri, basın yayın medya dünyasının insanları, mimar ve mühendisleri yetişecek. İlklerin şehri Üsküdar’ımızda  ilk mezunlarımızı veriyoruz. Çok mutluyuz” açıklamasında bulundu.