ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN MİNİK DOSTLARIMIZ İÇİN ÖRNEK PROJE

Yaz sıcaklarının artmasıyla birlikte Üsküdar Belediyesi, minik dostlarımızın mama ve su ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve geri dönüşüm bilincini kazandırmak amacıyla Üsküdar geneline  mama makinaları yerleştirdi.

İçerisinde su ve mama ünitesi bulunan mama makinalarına yan taraftan plastik şişe, atık pil, cam şişe atıldığında ön tarafta bulunan mama haznesine belli ölçüde mama aktarıyor. Su için ise makinamızın yan yüzlerinde bulunan su haznesinden veya ön yüzünden  su konuluyor. Böylelikle minik dostlarımızın mama ve su ihtiyacı karşılanırken plastik pet şişeler, atık piller ve cam şişeler geri dönüşüme kazandırılmış oluyor.

Mama makinaları,  hayvan severlerle ortak çalışma sonucu belirli aralıklarla kontrol edilip biriken geri dönüşüm ürünleriniz Temizlik işleri Müdürlüğü tarafından alınıyor, biten mama Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından takviye ediliyor. Mama makinalarının temizliği ise Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılıyor.

Şuan için Üsküdar sınırlarında 10 farklı mahallede mevcut olan mama makinalarının sayısının arttırılması planlanıyor.

Mama makinasının bulunduğu yerler;

- Marmaray Üsküdar