ÜSKÜDAR BELEDİYESİNDEN KADINA ŞİDDETE KARŞI ANLAMLI ETKİNLİK

Üsküdar Belediyesi 25 Kasım Cuma günü kadına yönelik şiddetin son bulması için önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN ve Üsküdar Kaymakamı Mustafa GÜLER'in katılımıyla gerçekleşen etkinliğe ilgi büyük oldu.

"ŞİDDETiN SEBEBİ CEHALETTİR"

Etkinlikte konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, "Bizim medeniyetimiz, geleneğimiz, inancımız odur ki insanlar yaratılmışların en hayırlısı ve en mükemmelidir. Bu ölçekten baktığımızda değil kadına, çocuğa, erkeğe yaratılmışlara saygısızlık yapmak bizim inancımızla geleneklerimizle asla bağdaşmaz.”

Üsküdar'ın bir hanım sultanlar şehri olduğunu vurgulayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, "Hanımlara, kadınlara yönelik şiddeti tasvip etmemiz kesinlikle mümkün değildir. Cennet annelerin ayakları altındadır. Bu sözden başkasına hacet yok şiddetin olmadığı bir Üsküdar bir İstanbul bir Türkiye ve bir Dünyaya kavuşmayı diliyorum" dedi.

Etkinlikte konuşan Üsküdar Kaymakamı Mustafa GÜLER, "Bugünler kadına şiddete dur demek için önemli. Bugünün bir farkındalık günü olmasını diliyorum Kadınlar bizim annelerimiz, eşlerimiz, kızlarımız, kız kardeşlerimiz onlara karşı yapılan şiddeti anlamak mümkün değil" dedi.

Kadına şiddete karşı farkındalık oluşturmak için düzenlenen etkinlikte bir grup genç tarafından hapkido gösterisi yapıldı.

Etkinlik sonunda kadınlar, şiddetin son bulması için 50 adet güvercin uçurdu.