ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRECİ ÖĞRENCİLERE DESTEK

Üsküdar Ata Ortaokulu öğrencilerinin, doğa sevgisi ve doğayı sahiplenme, koruma duygusunu pekiştirme ve kızartmalık atık yağların geri kazandırılması amacıyla  “Atık Yağları Geri Dönüşüme Kazandıralım, Denizlerin Burnunu Kapatmayalım” sloganıyla başlattığı “Kızartmalık Atık Yağları Toplama” projesine Üsküdar Belediyesi büyük destek verdi.

 

Üsküdar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün destekleriyle gerçekleşen projede, Ata Ortaokulu öğrencileri ilk olarak kızartmalık atık yağların zararlarını anlatan ve kızartmalık atık yağların Üsküdar Belediyesi tarafından toplandığını belirten broşür çalışması yaptılar. Sonrasında 6D sınıfı öğrencileri Ata Ortaokulu’ndaki tüm dersliklere teker teker girerek tüm öğrencilere kızartmalık atık yağların çevreye, toprağa ve suya verdiği zararlar ve geri kazanım yapıldığı takdirde biodizele çevrilerek yakıt olarak kullanıldığı hakkında bilgi verdiler.

 

Yapılan bilgilendirmenin ardından, hazırlanan tüm broşürler öğrencilere dağıtılarak apartmanlarında bulunan diğer hane halklarını da konu hakkında bilgilendirerek broşürleri apartmanlarına dağıtmalarını istediler.

Üsküdar Belediyesi ve Ata Ortaokulu, bu proje kapsamında her öğrencinin yaklaşık 5 kg kızartmalık atık yağ getirmesini sağlayarak 4.000 litre atık kızartmalık yağ toplamayı ve çevre kirliğinin engellenmesi hedefleniyor.