ÜSKÜDAR BELEDİYESİ YEREL YÖNETİMLER BAYRAMI'NI "4 YILDA DÖRT DÖRTLÜK ESERLER ŞÖLENİ" İLE BİRLİKTE KUTLADI

Dört yılda hayata geçirdiği projeler ve gerçekleştirdiği hizmetlerle ilklere imza atan ve fark yaratan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, dört yıllık icraatlarını büyük bir şölenle Üsküdarlılarla paylaştı. Çavuşdere Spor Salonu’nda gerçekleştirilen 30 Mart Yerel Yönetimler Bayramı’nda “4 Yılda Dört Dörtlük Eserler Şöleni” ne binlerce Üsküdarlı katıldı. 

Üsküdar’ın 100 yılını tesis etme iddiasındaki eserlerin tanıtıldığı şölende Ak Parti Milletvekilleri İsmet Uçma, Osman Boyraz, Mihrimah Belma Satır ve Hurşit Yıldırım’ın yanı sıra binlerce Üsküdarlı, Ak Parti ilçe teşkilatı, bürokratlar ve belediye çalışanları da yer aldı.  

Kuran tilavetiyle başlayan gecede, Üsküdar Belediyesi’nin 4 yılda hayata geçirdiği yepyeni projeler ve Üsküdarlılara sunduğu hizmetlerin anlatıldığı 19 dakikalık bir film Üsküdarlılarla paylaşıldı. 

Bir bir hayata geçirilen hastaneler, sağlık merkezleri, spor kompleksleri, örnek dönüşüm çalışmaları, Üsküdar Meydan düzenlemesi, onlarca yeni cami, ikinci Bahar Kahvesi, Tebessüm Kahvesi, Üsküdar-Harem bisiklet ve yürüyüş yolu projesi, kültür merkezleri, Nevmekan, kitap fuarı, sayısız kültür etkinlikleri, çocuklara ve yaşlılara yönelik etkinlikler, söyleşiler ve sosyal yardımlar filmde yer aldı. Film gösterimi salonda bulunan binlerce Üsküdarlıdan büyük alkış aldı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, göreve geldiği günden bu yana yüzlerce eseri geceli gündüzlü çalışarak Üsküdar’a kazandırdıklarını söyledi:

"Burada sizlerle buluşmak istememizin tek bir gayesi var. Aslında bütün bir millet olarak topyekun bir saldırıya karşı birlik ve beraberlik içerisinde adeta mücadele ediyoruz. 30 Mart 2014 seçimlerinin 4’üncü yılında 30 Mart Yerel Yönetimler Bayramı münasebetiyle birlik beraberliğimizi tazeleme adına bizlere karşı bütün dünyanın bu amansız, ahlaksız saldırısına karşı Üsküdar‘dan bir ses vermek hizmetlerimizle, eserlerimizle, kardeşlik duygularımızla bir ses vermek üzere toplanmış bulunuyoruz. Hamdolsun hem Üsküdar’da hem İstanbul’da hem de Türkiye’de sadece bir akşam değil, günlerce anlatabileceğimiz çok güzel hizmetlerimiz oldu. Bizleri bu güzel belde de, harem şehir Üsküdar’ımızda aziz milletimize hizmet etme şerefine nail eden Allah’a şükrediyoruz. Görevimizde bizleri destekleyen, dualarıyla her zaman arkamızda duran aziz Üsküdarlı hemşehrilerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Biz Üsküdarlılar olarak çok şanslıyız. Üsküdar’da yaşamak ayrı bir lütuftur bizim için. Güzel Üsküdar’ımıza hizmet etmek tarifsiz bir heyecandır. Allah bu heyecanımızı arttırarak devam ettirsin inşallah."

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Üsküdar’a hizmetlerin kesilmeden devam edeceğinin altını çizdi:

“4 yılda 14 yılda Üsküdar’ımızın baştan sona çehresini değiştirdik. Birbirinden özel hizmetleri ve sosyal kültürel faaliyetleri gerçekleştirerek Üsküdarlıların hizmetine sunduk. Günde 3 kez yaz aylarında 4 kez Üsküdarlı hemşerilerimiz Valide Sultan gemimizle boğazda tur yapıyor hem de ücretsiz. Çay ve simit ikramımız da var. Üsküdar da özel ve çok ayrıcalıklı hizmetlerimiz bir bir hizmete girmeye devam edecek. Gece gündüz çalışmaktan asla vazgeçmeyeceğiz, Üsküdarlılara hizmet bizim en büyük mutluluğumuz.“