ÜSKÜDAR BELEDİYESİ NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLARI SAHİPLENDİ

Anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapan Üsküdar Belediyesi, Hasan Tan Çocuk Yuvası’ndaki 50 çocuk adına nesli tükenmekte olan hayvanları sahiplendi.

Üsküdar Belediyesi, Doğal Hayatı Koruma Derneği (WWF - Türkiye) ile birlikte önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Hasan Tan Çocuk Yuvası’ndaki 50 adet çocuk için 50 adet nesli tükenmekte olan hayvan sahiplenildi. Proje kapsamında Nev Mekan atölyesinde çocuklar için etkinlik düzenlendi. 50 adet çocuğa Nev Mekan atölyesinde nesli tükenmekte olan hayvanlar hakkında bilgi verilerek belgesel izletildi. ‘İyi ki Üsküdar Var!’ ve WWF- Türkiye işbirliğiyle gerçekleşen etkinliğe katılan çocuklara sertifika dağıtıldı.

"Üsküdar’da nefes alan Üsküdar’a nefes vermeli"

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, “bugün burada biz Doğal Hayatı Koruma Derneği’yle birlikte doğayı kirletenlere, doğadaki dengeyi bozmak isteyenlere dur deme adına, farklı bir program yapmak istedik. Bizim Üsküdar’daki bir çocuk yuvamızdaki çocuklarla birlikte hem Doğal Hayatı Koruma Derneği hem de Üsküdar Belediyesi olarak bir araya gelerek, sesimizi Üsküdar’da dünyaya duyurmak istiyoruz. Özelikle nesli tükenen kaplumbağalar dünyada ne yazık ki aslında dünyada doğayı en çok katledenlerin en çok zararını gören canlılar kaplumbağalardır.

Bu çocuklarla dünyaya durun, bu doğal hayatı bozmayın demek üzere bir etkinlik düzenledik. Ben hem çocuklara teşekkür ediyorum hem Doğal Hayatı Koruma Derneği’ne, onların yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bu doğa hepimizin mesela biz Üsküdar’da diyoruz ki ‘Üsküdar’da nefes alan Üsküdar’a nefes vermeli’ bunu genelleştirelim. Bu dünyada nerede olursa olsun nefes alan bu dünyaya bir şekilde nefes vermek durumundadır” dedi.

Projede görevli olan Melek Ekşi ise, "Doğal Hayatı Koruma Derneği ile berber ‘İyi ki Üsküdar var’ projesi olarak işbirliği ile çocuklara nesli tükenmekte olan hayvanların önemi anlattık. Hayvanları korumamız gerektiğini, doğamızı korumamız gerektiğini anlattık. Farkındalık oluşturmaya çalıştık. Bu konuda Üsküdar Belediyesi çocuklar adına hayvan evlat edindi. Nesli tükenmekte olan hayvanlardan yunus, panda, orangutan, kaplumbağa, kaplan, deniz kaplumbağası, kutup ayısı, saz kedisi, orfoz bu türlerden evlat edinildi farkındalık oluşturuldu” şeklinde konuştu.