ÜSKÜDAR BELEDİYESİ MUSTAFA ATAŞ’IN SİYASETTE 40. YIL ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

AK Parti Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’ın siyasetteki 40. yılı, Kırk Yıllık Yürüyüş; Vefa Gecesi organizasyonuyla Üsküdar Valide Sultan Gemisi’nde kutlandı.

Siyasette 40 yılı geride bırakan Mustafa Ataş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile başlayan yol arkadaşlığını bugüne kadar devam ettirdi.

İstanbul Takipte haber sitesinin organize ettiği Vefa Gecesi’ne Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul İlçe Kaymakamları, İstanbul Belediye Başkanları, Milletvekilleri, AK Parti İlçe Başkanları, AK Parti Kadın Kolları İl ve İlçe Başkanları ve 1989 yılında Mustafa Ataş’ın Beşiktaş İlçe Başkanı olarak görev yaptığı dönemin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Vefa Gecesi’nde konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “AK Parti Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’ın Kırk Yıllık Yürüyüş; Vefa Gecesi programı vesilesi ile bir aradayız. Mustafa Ataş ve yol arkadaşları Sayın Cumhurbaşkanımızın çok zor zamanlarında yanlarında oldular ve hala olmaya devam ediyorlar. Allah hepsinden razı olsun, yolları ve bahtları açık olsun. Bu güzel ülkemizde, cennet yurdumuzda aziz milletin huzuru için, geleceği için gayret gösteren bütün devlet ve millet büyüklerimize çok teşekkür ediyoruz. Allah bu hayırlı hizmetlerinde onları muvaffak eylesin,” dedi.

Siyasetinin 40. yılında dostları, yol arkadaşları ile bir araya gelen AK Parti Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, “Bu güzel gece için Üsküdar Valide Sultan Gemisi’ni hizmetimize sunan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e ve aynı zamanda bu geceyi organize eden İstanbul Takipte haber sitesinin Genel Yayın Yönetmeni ve tüm ekibine teşekkür ediyorum. Geçmişte birlikte yol arkadaşı olarak yönetiminde beraber çalıştığımız Beşiktaş Vefa Partisi Yönetim Kurulu Üyelerimizin hepsi burada. 1989-1992 yılları arasında birlikte siyaset yaptığımız bu vefakâr kardeşlerimi kutluyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Hayatımın en güzel yılları Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte siyaset yaptığımız yıllardır. Allah’a hamd ediyorum çünkü 40 yıllık bu siyasi yolculuğumuzda 32 yılını bir fiil birlikte yürümeyi Rabbim nasip etti. Tayyip Erdoğan’ın üzerinden, Genel Başkanımızın üzerinden bir gramda olsa yük alabildiysek kendimizi mutlu addederiz,“ diye konuştu.

Vefa Gecesi organizasyonu devamında akşam yemeği yenilerek, İstanbul’un eşsiz Boğaz’ı gezildi ve geceye katılan değerli misafirlerimiz Üsküdar Valide Sultan Gemisi’nin keyfini çıkardı.

Mustafa Ataş Kimdir?

Siyasete 1977 yılında Milli Selamet Partisi Beşiktaş Gençlik Kolları ile başladı. 1982 yılında şimdiki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olan İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü’nü bitirdi. 1984 yılında Yedek Subay olarak askerlik hizmetini tamamladı ve 1985 yılında Refah Partisi Beşiktaş İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, 1989 yılında Refah Partisi Beşiktaş İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu.

1992 yılında Refah Partisi’nde Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın İl Başkanlığı’nda İstanbul İl Sekreteri, 1995 yılında Refah Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Fazilet Partisi İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini ifa etti.

AK Parti kuruluş çalışmaları içerisinde aktif rol aldı. 2001’de AK Parti’nin kurulmasıyla İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve Teşkilatlanmadan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı yaptı. İstanbul’da birçok ilçe, belde ve mahalle teşkilatlarının kuruluşunda görevler üstlendi.

2003 yılında AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlığı’na getirilen ATAŞ, 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimleri de dâhil olmak üzere üç genel seçim, üç yerel seçim ve Türkiye’nin kaderini belirleyen iki referandumda başarı kazanılmasında SKM Başkanı olarak büyük rol oynamış, 13 yıllık SKM Başkanlığı’nda Türkiye’nin dört bir tarafını karış karış dolaşarak teşkilatlara eğitim verilmesinde önemli katkıları olmuştur.

12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi’nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi seçilen ATAŞ, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi olarak atanmış ve halen Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

1 Kasım 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinde İstanbul’dan Milletvekili seçilen ATAŞ’ın, siyasi çalışmaları yanında birçok sivil toplum kuruluşunda kurucu üyeliği ve yöneticiliği devam etmektedir.