ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI HİLMİ TÜRKMEN'E "SPORA EN ÇOK DESTEK VEREN BELEDİYE BAŞKANI" ÖDÜLÜ VERİLDİ

Türkiye Health & Sport Forum Endüstrileri Ödülleri kapsamında Uluslararası Sports Nutrition Weekend Konferansına katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e "Spora En Çok Destek Veren Belediye Başkanı" ödülü verildi.

Ödül töreninde konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Üsküdar Belediyesi olarak sporu desteklememiz nedeniyle beni yılın spora en çok destek veren Belediye Başkanı olarak seçmişler. Sporun ve sağlıklı yaşamanın hayatımızda ne kadar önemli olduğunu, toplum olarak yavaş yavaş anlamaya başladık. Sporun insan sağlığındaki etkisini artık kimse yadırgamıyor. Bugün toplumdaki, rahatsızlıkların en önemli sebebi, durağan monoton bir hayat ve sağlıksız beslenme. Bu etkinlikler sayesinden gençler bilinçleniyor ve böyle güzel aktivitelerin düzenlendiğini görükçe mutlu oluyorum. Biz Üsküdar Belediyesi olarak son yıllarda yaptığımız spor tesisleriyle gençlerin, çocukların ve yaşlıların sporla daha fazla iç içe olmaları konusunda hızlı bir mesafe katettik" dedi.

Konuşmasına devam eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Üsküdar'da 9 tane kapalı spor salonumuz bulunmakta. Bu spor salonlarımızın  7'si şu anda vatandaşlarımıza hizmet vermekte olup diğer 2'si ise yakında faaliyete geçecek. Bu 7 spor salonumuzda yüzme havuzu bulunmakta. Bu yüzme havuzlarına kayıtlı olan 15 bin vatandaşımız var. Biz sporu tabana yayma anlayışıyla herkesin spor yapmasını temin edecek tesisler yapıyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin ve yetişkinlerimizin sportif aktivitelerle hayatlarında bir şekilde alışkanlık haline getirerek devam etmelerini arzu ediyoruz. Okulda da çocuklarımıza sporun güzelliğini ve iyi bir arkadaş olduğunu anlatacak programlar yapıyoruz. Çocuklarımızı iyilerle arkadaş etmek istiyoruz ve spor da çocuklarımız için iyi arkadaştır," şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı  Yasin Bölükbaşı,  Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e ödülünü takdim etti.