ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI HİLMİ TÜRKMEN GÜZELTEPE MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, Mahalle Buluşmaları kapsamında vatandaşlar ile bir araya gelmeye devam ediyor.

Güzeltepe mahallesi sakinleri ile 30 Ocak Salı günü bir araya gelen Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, “Güzeltepe Mahallemizde Üsküdar Belediyesi olarak şu ana kadar birçok proje gerçekleştirdik. Bunlardan bazıları; Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi, Güzeltepe Bilgi Evi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezidir. Aynı zamanda Güzeltepe Mahallemizde birçok cami bulunuyor. En önemli cami ise Anadolu Yakasının en büyük camisi olan Birlik Camii’dir,” dedi.

Başkanımız Hilmi Türkmen, “Bizler belediye hususunda sosyo-kültürel anlamda ekonomik dengesizliği ortadan kaldırmaya ve eşitlik sağlamaya çalışıyoruz. Mahallelerimizdeki işsizlere, engellilere ve sosyal anlamda ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza gerekli yardımları yapıyoruz. Örneğin Güzeltepe Mahallemizde 200’ün üzerinde haneye destek kartı, öğrencisi var ise burs yardımı şeklinde destekte bulunuyoruz. Destek kartıyla vatandaşlarımızın ihtiyacı olan şeyleri almasını ve bu kartı istediği her yerde kullanabilmesini sağlıyoruz,” dedi.

Konuşmasına devam eden Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, “Güzeltepe aynı zamanda Örnek Dönüşümün içerisine giren mahallelerimizden birisi. İmar ile ilgili 35 yıldır süregelen sıkıntımız son bulmuştur. Eski imar planına göre binalarınız 2 kat olurken emsali 0.30’du ama şimdiki imar planına göre binalarınız 4 katlı olurken emsaliniz 1.25 olacak. Bu imar planıyla birlikte sizlerin de tapunuzun değeri arttı,” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı.