ÜSKÜDAR ANTİKA FUARI VATANDAŞLARIN YOĞUN İLGİSİYLE AÇILDI

Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Üsküdar Antika Fuarı’ kapsamında, İstanbul’un önde gelen antikacıları bir araya geldi. Fuarın ilk gününde vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Üsküdar Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Üsküdar Antika Fuarı vatandaşların yoğun katılımıyla, Üsküdar sahilinde açıldı. Kültür ve sanatı yaşatmak, canlandırmak adına düzenlenen Üsküdar Antika Fuarı’nın açılışına Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN’in yanı sıra ilçede görev alan Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda antika sever vatandaş katıldı. 27 Ekim - 6 Kasım tarihleri arasında hizmet verecek olan fuarda 35 farklı stantta, yüzlerce eser antika severlerle buluşacak.

Üsküdar Antika Fuarı’nın açılışında Başkan TÜRKMEN, tarihi itfaiye kuruluşu olan tulumbacılarla birlikte tulumba arabasından su bastı. Üsküdar sahilindeki kurdele kesim töreninde yapılan etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.

Sergilenen eserlerin en yenisi 100-120 yıllık

Bugün açılışını yapılan Üsküdar Antika Fuarı’na herkesi davet ettiklerini söyleyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, “Bu fuarda çok güzel eserler yer alıyor. Türkiye’de ilk defa düzenlenen bu eserlerin hepsinin bir tarihi hikayesi var, bir gezmişi var. Burada sergilenen en yeni eser 100 yıllık, 120 yıllıktır. Kültür ve hayat burada sergileniyor. Özellikle geçmişini merak eden gençlerimiz bu fuarı gezmeye gelsinler. Geçen hafta burada sahaf festivali düzenlemiştik ve kitap kokusu deniz kokusun karışmıştı. Bugün ise tarih kokusu boğaz kokusuna karıştı,” dedi.

Üsküdar Antika Fuarı, önde gelen antikacıları aynı çatı altında buluşturdu

Tarihi dokuyu tanıtmak ve gençlerin geçmişini öğrenmesi için düzenlenen Üsküdar Antika Fuarı, ülkenin önde gelen antikacılarını bir araya getirdi. Fuarda antika ürünlerini tanıtan Orhan Kundullu, “Üsküdar’ın tarihi dokusu ve yapısı antika ile iç içe olduğunun kanıtıdır. Bu düzenlenen fuar Üsküdar ve İstanbul için büyük bir kazançtır. Buradaki amacımızı, topluma buradaki eski yapılanmayı göstermek istiyoruz,” diye konuştu.

Fuarı küçük bir müzeye benzeten antikacı Mustafa Demirci, “Halkımız kültürü sadece medyadan aldığı eğitimlerden değil, bir takım müzeleri ve böyle sergileri gezerek öğrenmesi gerekiyor. Fuar hem antikacı arkadaşların birbirleriyle tanışmasını hem de tüketici olsun, bilinçli olsun bu işlerle ilgili daha iyi bir aydınlanma sağlar. Burası hemen hemen minicik bir müze gibidir,” şeklinde konuştu.

Antika Fuarı vatandaşlardan tam not aldı

Zaman zaman insanları antika eserlerle geçmişe götürerek duygulandıran Üsküdar Antika Fuarı, vatandaşlardan tam not aldı. Antika Fuarını gezmeye geldiği için mutlu olduğunu belirten Meltem Kuzu, “Antikalar beni her zaman eskilere götürüyor. Böyle mekanları gezmek, dolaşmak ve eskileri yad etmek beni çok mutlu ediyor. Bence herkse böyle yerleri gezsinler. Bir şeyler alabilmek önemli değil, bence eskilerle ilgili anılarını tazelesinler. Keşke ben bu eşyaların olduğu zamanda yaşasaydım” ifadelerini kullandı.