TÜRK SİNEMASININ DEĞERLİ İSİMLERİ PERİHAN SAVAŞ VE İZZET GÜNAY ÜSKÜDARLILARLA BULUŞTU

Üsküdar Belediyesi’nin düzenlediği, 'Pelin Çift ile Yeşilçam Söyleşileri' programının bu ay ki konukları Yeşilçam'ın ünlü isimlerinden Perihan Savaş ile İzzet Günay oldu.

29 Mart Perşembe günü Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programa katılan ikili rol aldıkları sinema filmlerine ve tiyatro gösterilerine dair anılarını sevenleriyle paylaştı. Pelin Çift’in sunumuyla gerçekleşen programa Üsküdarlı birçok vatandaş katıldı.

Çok küçük yaşta tiyatroya başladığını dile getiren Perihan Savaş,

“Rahmetli Sunay Pekuysal annemin arkadaşıydı ve biz yan yana oturuyorduk. Birbirimize gidip geldikçe Suna abla ‘Bu kızda ışık var’ diyerek beni Şehir Tiyatroları’na götürdü. 12 yıl boyunca Şehir Tiyatroları’nda oynadım daha sonra 1971 yılında sinemaya başladım. İkisi bir arada çok zorlanmaya başlayınca tiyatroyu bırakmak durumunda kaldım fakat şimdi tekrar Şehir Tiyatroları'nda oynamaya devam ediyorum,” dedi.

Oyunculuk, şarkıcılık, dans ve teknik ressamlık gibi sanatın her dalına konmuş olan İzzet Günay,

“Şarkıcılıkta bana faydası olacak, Klasik Türk Müziği'ni 3 yıl boyunca çalıştım. Niyazi Sayın ile birlikte Üsküdar Musiki Cemiyeti’nden ayrılanlarla İstanbul Musiki Cemiyeti diye Balaban’da cemiyet kurduk. Ben orada 3 yıl çok kıymetli üstadlar ile çalışma fırsatı buldum,” diye konuştu.

Gecenin finalinde, Perihan Savaş ve İzzet Günay’a Üsküdar Belediyesi tarafından teşekkür edilerek hediye takdim edildi.