ŞEMSİ SİVASİ MESCİDİ’NİN TEMELLERİ ATILDI

Üsküdar Belediyesi, Üsküdar’a yeni camiler kazandırmaya devam ediyor. Üsküdar Belediyesi ve hayırseverlerin katkılarıyla Kısıklı Mahallesi’nde yapılacak olan Şemsi Sivasi Mescidi’nin temel atma töreni dualarla gerçekleştirildi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in katılımıyla gerçekleştirilen temel atma töreni Salacak İhsaniye Cami İmamı Saffet Çalış’ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Törene Başkan Hilmi Türkmen’in yanı sıra, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, Üsküdar İlçe Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir ve Üsküdarlı vatandaşlar katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Başkan Hilmi Türkmen, “Her fırsatta ifade ettiğimiz gibi Üsküdarımız bir camiler, bir ezanlar şehridir. Allah’a şükürler olsun her geçen gün camilerimizin, cemaatimizin sayıları artıyor. Bugün bu güzel mahallemizde mütevazı mescidimizin temelini atıyoruz. Bu mescidin yapılmasında hayırsever dostlarımızın katkısı çok büyük. Allah onlardan razı olsun. İnşallah bir an önce tamamlamayı Allah bizlere nasip etsin. Bu mescidimiz mimarisi ile Şemsi Sivasi Hazretlerinin ismine yakışır güzel bir mescid olacak ve Üsküdarımıza da çok yakışacak. Burası sadece namaz kılınan yer değil, bir dertleşme ve buluşma yeri olacak. Çünkü; Şemsi Sivasi Hazretlerinin yaşam tarzında istişare vardır. İnanıyoruz ki mahallelerde böyle yerlerin olması huzurun artmasına vesile olacaktır. Bu mescidde yaklaşık 500 kişi aynı anda namaz kılacaktır. Hedefimiz bu yılın sonuna kadar bu mescidi tamamlayıp ibadete açmak.” dedi. 

Konuşmalarından ardından okunan dualarla Şemsi Sivasi Mescidi’nin temelleri atıldı.