ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER YEMEKTE BULUŞTU

Üsküdar Belediyesi ve Üsküdar Kaymakamlığı 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında şehit ve gaziler onuruna yemek düzenledi.

Yemeğe Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Üsküdar İlçe Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir ile çok sayıda şehit yakını ve gazi katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan yemekte ilahiler söylendi, şehitlerimizin ruhları için dualar okundu.

‘’Bu cennet vatanımızı hainlere asla yar etmeyeceğiz’’

Yemekte konuşma yapan Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ‘’15 Temmuz’un sene-i devriyesi dolasıyla hem bütün şehitlerimizi rahmetle,  gazilerimizi ise  minnetle, şükranla yâd etme adına düzenlenmiş bir program hem de siz saygıdeğer dostlarımızla birlikte bir akşam yemeğinde acımızı, duygu ve düşüncelerimizi paylaşmak, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmek üzere düzenlenmiş bir program. Şu bir gerçek ki giden geri gelmiyor, gideni geri getirme imkânımız yok ama önemli bir gerçeğimiz var; Bizler inanan insanlarız, bizler biliyoruz ki peygamberlikten sonra en güzel makam şehitlik makamıdır. Bu akşam burada şehitlerimizin yakınları ve aziz gazilerimiz var.  Yapılan bu etkinler canlarımızı geri getirmiyor ama bu tür etkinler dosta güven düşmana korku salan etkinliklerdir. Bizler bu toprakları şehit kanıyla suladık. Bilsinler ki gerekirse yine şehit ve gaziler veririz ama yolumuzdan asla vazgeçmeyeceğiz. Bu cennet vatanımızı ihanet şebekelerine, alçaklara, kalleşlere yar etmedik, etmeyeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen masaları dolaşarak yemeğe gelenleri selamladı.