ŞEHİT MUHTAR METE SERTBAŞ'IN ADI ACIBADEM'DE YAŞATILACAK

Üsküdar Belediyesi tarafından 15 Temmuz  hain darbe girişiminde şehit düşen Acıbadem Muhtarı Mete Sertbaş'ın anısına Acıbadem Mahallesi'ne yaptırılacak  olan "Şehit Mete Sertbaş Parkı", "Şehit Mete Sertbaş Kültür ve Sanat Merkezi" ve "Acıbadem Muhtarlığı"nın temelleri atıldı. 

 

 Temel atma törenine Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Rize Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, şehit muhtar Mete Sertbaş'ın ailesi ve vatandaşlar katıldı.

 

Törende konuşan Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Burası Üsküdar Belediyesi'ne ait 6 bin dönümlük bir arsa, uzunca bir çalışmanın ardından sonuca gelmiş olduk. Allah nasip ederse bu arsa üzerinde büyükçe bir park düzenlenecek ve aziz şehidimiz Mete Sertbaş'ın adı verilecek. Aynı zamanda bu arsa üzerinde Acıbadem Mahallemize yakışır bir kültür ve sanat merkezi yapacağız. İnşallah bu iki projeyi çok hızlı bir şekilde tamamlamayı hedefliyoruz. Burada yürüyüş yolu, çocuk oyun alanları, spor aletleri olan büyük bir park olacak. Parkın bir köşesine de muhtarlık yapacağız. Acıbadem Mahallesi'nde nefes alacak, çocuklarımızı yeşille buluşturacak bir alan yapmış olacağız. Tabi bunlarla beraber bu parkın şehit muhtarımızın adını taşıyacak olması bizler için ayrı bir gurur kaynağıdır. Çünkü şehitlerinizin adını yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak bugün önde gelenler olarak bizlerin en önemli vazifelerindendir. Bu aziz millet şehitlerine, gazilerine sahip çıktıkça bu güzel ülkemizde kimse huzurumuzu bozamayacak. Bizlerde durmadan yorulmadan Üsküdarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz." dedi.

 

Şehit Muhtar Mete Sertbaş'ın ailesi, Mete Sertbaş'ın adını yaşatmak için yaptığı çalışmalardan dolayı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e teşekkür etti.

 

Konuşmaların ardından Başkan Türkmen ve protokol üyeleri ile birlikte temel atma töreni gerçekleştirildi.