ŞEHİT HALİL KANTARCI’NIN ADI ANAOKULUNA VERİLDİ

Üsküdar Bahçelievler Mahallesinde bulunan bir anaokuluna 15 Temmuz Şehidi Halil Kantarcı’nın adı verildi.

Ad verme törenine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ve Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan Başkan Hilmi Türkmen, “Bizlere yakışan şehitlerimizin adını yaşatmaktır. İsimlerini gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir. Ülkemiz tarihin çeşitli sayfalarında ihanetlere, saldırılara sahne oldu. Ama 15 Temmuz gibi bir ihanet tarihte hiç yok. Çünkü o gün bu milletin imkânlarıyla bir yerlere gelmiş hainler, silahlarını bu masum millete çevirdi. İşte bu masum milletimizden biri de Şehit Halil Kantarcı’dır. Bu hainler şehidimizin çocuklarını yetiştirmesine izin vermedi. Bizler bu hainlere fırsat vermemek için elimizden geleni yapmalıyız. Bugün bu okulumuza şehidimizin adının verilmesi çok ama çok anlamlıdır. Güzel bir karardır. Ben Kaymakamlığımızı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzü tebrik ediyoruz. Allah’a ne kadar şükretsek o kadar azdır. Bu yaşananlardan ders alıp, ülkemiz adına çok çalışmalıyız. Bizim inancımıza göre şehitler ölmez, evet tabi ki şehitler ölmez. Bu zorluğu sabrımızla, inancımızla aşacağız.” dedi.

Törende Şehit Halil Kantarcı’nın hayatı sinevizyon gösteriyle katılımcılara izletildi ve anaokulunun öğrencileri tiyatro gösterisi sergilediler. Tören, öğrencilerin protokol üyelerine çiçek takdim etmesiyle son buldu.