ŞEHİT HALİL KANTARCI PARKI’NI AÇTIK

Güzeltepe Mahallesi Çamlıktepe mevkiinde 15 Temmuz şehitlerimizden Halil Kantarcı anısına düzenlediğimiz parkı iftar eşliğinde hizmete açtık.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program iftardan sonra yemek duasıyla devam etti. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen konuşmasında "Bu ülkeyi hainlere teslim etmemek için canını veren şehitlerimize müteşekkiriz. Halilimiz de onlardan biriydi, 28 Şubat'ta çocuk yaşta tutuklandı, haksız yere 10 yıla yakın hapis yattı. Ve bu mücadele dolu hayatı 15 Temmuz'da şehadetle taçlandırdı. Parkımız nesiller boyu onun şanlı ismiyle yaşasın." diyerek sözü şehidimizin eşi Ayşe Kantarcı'ya verdi. Halil Kantarcı'nın çocuklarını hep bu parka getirdiğini belirten Ayşe Kantarcı "Bir gün parkın ışıkları kesikmiş ve Halil tvitle durumu Başkanımıza yazmış, eve gelince bana Başkanın cevap vermesini hiç beklemediğini söylemişti, Başkanımızın ilgilenmesinden çok mutlu olmuştu." diyerek bu ilginç anektodu paylaştı. "16 Temmuz'da oğlumuza babasının şehadetini de bu parkta anlattık." diyen Ayşe Kantarcı "Bütün bunlardan dolayı bu parka Halil'in isminin verilmesi bizi çok mutlu etti, sevgili başkanımız Hilmi Türkmen'e, kaymakamımıza, müftümüze ve gelen herkese çok teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek'in de kısa bir konuşma yaptığı program Üsküdar Müftüsü Ali Çakmak'ın açılış duası ve topluca kurdele kesimiyle sona erdi.