SAVAŞIN MAĞDUR ÇOCUKLARI 23 NİSAN DOLAYISIYLA ÜSKÜDAR’DA BİR ARAYA GELDİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, savaş mağduru çocuklar için düzenlenen etkinlikle Üsküdar'da kutlandı.

Üsküdar Belediyesi ile Uluslararası Mülteci Hakları Derneği iş birliğiyle Çamlıca Spor Okulu salonunda düzenlenen etkinliğe savaş mağduru mülteci aileler ile çocukları katıldı.

Etkinliğe Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ve Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın katıldı.

Etkinlikte konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bugün dünya çocuklarının bayram günü. Dünyada çocuklara özel olan tek bayram 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’dır. Bu güzel günde hepinize bu salona teşrif ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Bu güzel etkinliğin düzenlenmesinde bizimle birlikte hareket eden Uluslararası Mülteci Hakları Derneği’ne huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Bizler biliyoruz ki bu güzel yurdumuzda sınır tanımadan bütün kardeşlerimizle bir arada yaşamalıyız. Yeter ki kalplerimizde, gönül dünyamızda sınır olmasın. Ülkeler arasındaki sınırın bizim için önemi yoktur. Bizler bu güzel coğrafyamızda kardeşçe yaşamak istiyoruz. Bu bayram bizim olduğu kadar dünya çocuklarının da bayramı, bayramınız kutlu olsun. Sizler ne yazık ki zalimlerin zulmüne uğrayıp vatanınızdan uzaklaşmak zorunda kaldınız. Ama bilmenizi isteriz ki burası da sizin vatanınız. Sizin burada en güzel şekilde yaşamanız için bizler elimizden geleni  yapacağız.” ifadelerini kullandı. 

 

Etkinlikte mülteci çocukların İstiklal Marşı’nın kıtalarını Türkçe okuması duygu dolu anlar yaşattı. Mülteci çocuklar spor salonunda kurulan oyun alanlarında gün boyu oynayarak gönüllerince eğlendiler.