ÖZEL SPORCULAR ATLETİZM ŞENLİKLERİ ÜSKÜDAR’DA BAŞLADI

Üsküdar Belediyesi’nin; Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Marmara Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl onuncusunu düzenlediği Özel Sporcular Atletizm Şenliği İstanbul'da başladı.

Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Yerleşkesi'nde düzenlenen ve iki gün sürecek 'Gülümse Hayata' temalı organizasyonda, İstanbul'daki 36 ilçe ile 15 ildeki 22 okuldan bin 845 öğrenci mücadele ediyor.

Şenliğin açılışında Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nesrin Karaman, Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcısı Adnan Kuzu da katıldı.

Öğrencilerin geçiş töreninin ardından, konuşmalar ve halk oyunları gösterileri yapılan etkinlikte, ilk gün her branşta ikişer seri yarışlar gerçekleştirildi. Yarışlarda dereceye girenlere kupa ve madalyalar verildi. 

Üsküdar Belediye Başkanı TÜRKMEN, organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada, günün ve faaliyetin çok özel olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu yıl onuncusunu düzenlediğimiz özel sporcular atletizm yarışmasında dostlarımızla beraberiz. Gerçekten çok özel bir faaliyet. Bu sene ilk defa ulusal bir boyut kazandı. Bunu 10 yıl önce sadece Üsküdar ölçeğinde yapıyorduk. Bugün 15 ayrı vilayetimizden katılım var. Bu yarışmaya katılabilmek için çocuklar, anneler, babalar ve antrenörleri aylardır çalışıyor. Onlar için bu yarışma 2 günden ibaret değil. Onlar için muazzam bir mutluluk. Yaklaşık 6 aydır bugünü bekliyorlar ve bu yarışmadan sonra da 6 ay daha bunu konuşacaklar ve dolayısıyla mutlu olacaklar. Zaten bütün amacımız onların mutluluğudur. Onlar mutluysa biz de mutluyuz. Kardeşlerimiz engellerinden kurtarması adına bir motivasyon çalışmasıdır. Bu bir ilktir ve başka bir yerde bunun organizasyonu yoktur. Burada önemli olan dereceye girmek değildir."

Öte yandan, atletizm sahasına büyük boyutlarda "Engel Tanımayanlar Şampiyonluğa Koşuyor" yazılı pankartlar asıldı.