OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ÜSKÜDAR‘DA COŞKUYLA KUTLANDI

Üsküdar Belediyesi, “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” dolayısıyla “Farklılıkların Farkındayız” diyerek Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nin bahçesinde etkinlik düzenledi.

Renkli görüntülere sahip olan etkinlik kortej yürüyüşüyle başladı. Çocuklar için origami ve ebru atölyelerin kurulduğu aktivite alanında; yüz boyama, palyaço gösterileri, el izi baskı gibi birtakım etkinlikler de düzenlendi. Engelsiz Yaşam Müzik Korosu’nun da sahne aldığı etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen şenlikte konuşan Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer, "2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü için düzenlenen etkinlikte bizler, onların farklılığını geliştirerek, küçük yaşta tespit ederek gençlerimizin hayata daha iyi hazırlanabilecekleri noktalarda üzerimize düşeni yapma gayretindeyiz. Üsküdar Belediyesi olarak engellilere yaptığımız hizmetler noktasında farklı bir belediyeyiz. Tebessüm Kahvesi’nde uyguladığımız projemizle Down Sendromlu gençlerimizi sizlerle buluşturuyoruz. Önümüzdeki 2 ay içerisinde faaliyete geçecek olan Bulgurlu Engelsiz Yaşam Merkezi'nde hidroterapi havuzları, atölyeler, bakım alanları ve konferans salonları olan komplike bir yaşam merkezi ile engelli kardeşlerimizin her türlü imkana kavuşacağı tesisi açıyoruz. Toplumun si engelli vatandaşlardan oluşuyor. Her 68 kişiden biri Otizmli. Yaptığımız bu tarz farkındalık etkinlikleriyle toplumumuzda bilinç uyandırmaya çalışıyoruz. Farklılıkların farkında olup düzenlemiş olduğumuz şenliğe katılımlarınızdan dolayı her birinize teşekkür ediyorum," dedi.