MAHALLE BULUŞMALARININ SONUNCUSU GERÇEKLEŞTİ

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Şubat ayında başladığı Mahalle Buluşmaları’nın sonuncusunu Bulgurlu Mahallesi’nde gerçekleştirdi.

Başkan Hilmi Türkmen, bir araya geldiği mahalle sakinleriyle istişarede bulunup mahallelinin isteklerini ve şikâyetlerini dinledi. Hem mahalle özelinde hem de Üsküdar genelinde yapılan çalışmalar bizzat Başkan Hilmi Türkmen tarafından vatandaşlar ile paylaşıldı.

Üsküdar’da nefes alan, Üsküdar’a nefes vermeli diyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen,

“Üsküdar Merkez’de devam eden Üsküdar Meydan Projesi’ni bu yılın sonunda toparlamış olacağız. Projenin sonunda Üsküdar Meydanı 5 kat büyümüş olacak. Marmaray, Sancaktepe-Üsküdar Metro hattı, Avrasya Tüneli, deniz ve kara yolu ile Üsküdar Meydanı'na ulaşımı kolaylaştıran bir projedir. Projede bisiklet yolu, yaya yolu, selfie balkonları, oturma alanları şeklinde sahil boyu Harem'den Beylerbeyi'ne kesintisiz şekilde devam edecek. Metroya uzak olan mahallelerimizden ring seferleri başlattık. Vatandaşlarımız tek bilet uygulamasıyla İstanbul Kartlarını okutarak başka ücret ödemeden ulaşım sağlayabilecekler. Bu çalışmalarla vatandaşlarımızı Üsküdar’a daha rahat ulaşmasını sağlamak ve Üsküdar Meydan’daki trafik yoğunluğunu azaltmayı amaçladık. Biz şu anda denize doğru 13 bin metre karelik bir kazıklı teras sistemi adı verilen bir proje ile büyük bir alan kazandık. Mart ayı içerisinde Mimar Sinan Çarşısı’nın orada yeraltına 4 katlı otopark yapacağız. Otopark 1000 araçlık olacak ve 1 yıl içerisinde bitireceğiz inşallah. Altı otopark üsttü meydan olarak Üsküdarlı hemşehrilerimizin hizmetine girmiş olacak. Aynı zamanda buraya çok güzelde bir çarşı yapacağız,” şeklinde konuştu.

Üsküdar’daki tüm devlet dairelerini bir araya topladıklarını dile getiren Başkan Hilmi Türkmen,

“Belediye binamızın da önünde birtakım meydan çalışmaları yapıyoruz. Tüm devlet dairelerimizi de bir araya topladık. Kaymakamlık binamız belediyemizin karşı caddesinde. Nikâh Sarayı belediyemizin içerisinde yer alıyor, vergi dairemizi belediyemizin yanında hizmete açtık. Yeni belediye binamızda Türkiye’de şu anda ilk ve tek olan Leed Gold Sertifikasına sahip bir bina oldu,“ dedi.

Spor ve sağlık bizim önemsediğimiz başlıca konulardandır diyen Başkan Türkmen,

“Üsküdar’ımızda 7 tane olan Spor Salonu bulunuyor. Yakında açacağımız Bulgurlu Engelsiz Yaşam Merkezi'nde sadece engelli vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz. Yaşam Merkezi’nin Türkiye’de başka bir örneği yok. Burada engelli vatandaşlarımıza özel havuzlar, atölyeler, kurslar, seminer salonları olacak. En önemlisi merkezimizde çocuklarımızı misafir edebileceğimiz odalarımız var. Engelli çocukları olan vatandaşlarımız dışarıda başka işleri olduğu zamanlarda, çocuklarını bize emanet edecekler ve gönül rahatlığıyla işlerini halledebilecekler,” dedi.