KURBAN SATIŞ ALANLARINDAKİ KÖTÜ KOKUYA LAVANTALI ÖNLEM

Üsküdar Belediyesi, ilçede bulunan kurban pazarlarından yayılan kötü kokunun önüne geçmek için Pazar alanları  ve çevresine lavanta kokusu sıkıyor.

Üsküdar Belediyesi, ilçe sınırlarında bulunan kurban satış alanlarından çevreye yayılan kötü kokunun önüne geçebilmek amacıyla kurban satışı yapılan alanlara ve çevresine lavanta kokusu sıkıyor.  Belediye ekipleri tarafından  sıkılan lavanta  kokusu hem yayılan kötü kokunun önüne geçiyor hem de pazara kurban almaya gelenlerin ve satıcıların hoş bir ortamda  alışveriş yapmaları sağlanıyor. Ayrıca Üsküdar Belediyesi, kurban satış alanlarındaki tüm hayvanları kontrolden geçirerek kurbana uygun olup olmadığını inceliyor.

Kurban satış alanlarıyla ilgili alınan önlemler hakkında konuşan Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı İsa Doğan, “Üsküdarlı hemşerilerimizin daha rahat daha temiz daha hijyenli koşullarda kurban ibadetini  yerine getirebilmesi için tüm imkânlarımızı seferber etmiş bulunmaktayız. Üsküdar genelinde 5 ayrı noktada kurban satış pazarlarımız bulunmakta. Bu pazarlarımızda yaklaşık olarak 7 bin 500 civarında kurbanlık hayvan satışı yapılmaktadır. Kurban satış yerlerimize veterinerlik hizmetleri, temizlik hizmeti, ilaçlama hizmeti  ve zabıta hizmeti sunuyoruz. Kurban satışı yapan esnaflarımız için de her sabah sıcak çorba ikramımız bulunmaktadır” dedi.

Kurban satış alanlarındaki kötü  koku için lavanta sıktıklarını ifade eden İsa Doğan, “Kurban satış yerlerinin çevreye yaymış olduğu kötü kokuları engellemek için lavanta kokusu sıkıyoruz. Bunu tüm kurban yerlerimizde uyguluyoruz. Kurban almak isteyen vatandaşlarımızın daha rahat temiz bir ortamda kurbanlıklarını seçmeleri için lavanta kokusuyla hoş bir ortam sağlamış oluyoruz. Hem çevreye yayılan kokuyu engelmiş oluyoruz hem de kurban alanın daha temiz  olmasını sağlıyoruz” diye konuştu.

Vatandaşlara uyarılarda bulunan Doğan, “Bizler ayrıca vatandaşlarımızdan açık alanda kurban kesimi yapmamalarını istiyoruz. Kurbanlarını mutlaka izinli olan kesim yerlerinde yapmalarını ve uzman kasaplara yaptırmalarını istiyoruz. Bu sene aldığımız tedbirlerle kurban kesim yerlerinde her  kurban kesim yeri için fosseptik çukurları açtırarak İstanbul Boğazı’na her sene akan bu kötü görüntünün önüne geçmeyi amaçlıyoruz. İnşallah bunu da başaracağız. Ben tüm vatandaşlarımızın iyi bir  Kurban Bayramı geçirmelerini diliyorum” dedi.